Deze baby dolfijn stierf omdat mensen op het strand zo nodig selfies moesten nemen met het dier. Waar gaat het naartoe?!

Een fatale selfie met een baby dolfijn

De selfiegekte heeft weer een nieuw hoogtepunt bereikt. Nadat er al diverse mensen omkwamen bij het maken van gevaarlijke selfies, oftewel een foto van jezelf terwijl je ‘iets’ aan het doen bent. Bijvoorbeeld bovenop het dak van hoge gebouwen staan, op het dak van een trein staan of liggen terwijl deze rijdt, hangend boven een gevaarlijke klif en noem het maar op. De hype heeft al diverse mensen het leven gekost, vooral jongeren. Nu is er een nieuw dieptepunt bereikt, een jonge baby dolfijn kwam om aan de kust van Argentinië, omdat de strandgangers zo nodig op de foto wilden met het hulpeloze dier.

We mogen best wel trots zijn op de mensheid op dit soort momenten. De natuur en levende wezens die erin leven kapot maken voor ons eigen plezier, daar is dit een goed voorbeeld van.
Dolfijnen hebben een vrij dikke huid en als ze te lang uit het water zijn dan kunnen ze oververhit raken en sterven. Deze Argentijnse badgasten leek het vooral erg leuk om op de foto te gaan met het dier zonder zich te bekommeren om diens gezondheid. Lees verder op de volgende pagina.


Pagina 1/2