Deze dingen zullen je kinderen zich van jou herinneren

opvoeding

Sommige dingen zullen je kinderen nooit vergeten

Of je nou een strenge of een hele makkelijke ouder bent, je kinderen zijn het vast niet altijd met je eens. Soms raak je nou eenmaal in discussie met je kind over een feestje waar ze wel of niet heen mogen of dat ze hun bord leeg moeten eten. Zulke momenten maken voor jou waarschijnlijk deel uit van de opvoeding die je je kind geeft, maar beseft je kind zich dit ook? Of herinnert je zoon of dochter zich dit juist heel anders? Een paar van die cruciale momenten zal je kind zich waarschijnlijk altijd herinneren. Welke dat zijn? Dat leggen we je uit.

Cruciale momenten

Wanneer je ze een veilig gevoel gaf (of juist niet)

Je kinderen zien jou waarschijnlijk als een bron van bescherming. Ze zullen altijd naar jou toekomen wanneer ze zich hebben bezeerd of bijvoorbeeld ruzie hebben gehad op school. En die momenten, dus wanneer je ze hielp in ‘nood’, zal je kind nooit vergeten. Let wel: dit geldt ook voor momenten dat je ze in gevaar of onzekerheid hebt gebracht.

Wanneer je ze aandacht geeft

Kinderen willen het graag goed doen en dat ook van je horen. Daarom zullen ze altijd aandacht van je vragen, hoe druk je ook bent. Wanneer jij je open stelt voor je kids, ondanks dat je druk bent met werk, koken of wat dan ook, dan zullen je kinderen dat meer dan waarderen. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze die momenten dat je onverwachts met ze ging spelen of ergens naar toe ging herinneren.

Hoe je omgaat met je partner

De manier waarop jij omgaat met je partner zal ook iets zijn wat je kind zich zal herinneren. Kinderen vormen hun opvattingen namelijk grotendeels door te kijken naar hoe ouderen elkaar behandelen. Wat ze zien, voelen en meemaken van jullie relatie is iets wat ze zullen onthouden en mee zullen nemen voor hun eigen toekomst.

Hoe je kritiek geeft

Je kunt kinderen van alles wijsmaken, maar de manier waarop je dat doet is vooral iets wat ze zal bijblijven. Ze baseren hun identiteit, vermogen en eigenwaarde grotendeels op jouw woorden en manier van uiten. Dus hoe je ze corrigeert of disciplineert is iets wat ze zullen onthouden en wat ze later ook zullen onthouden wanneer ze zelf kinderen krijgen. Kortom, kinderen kijken veel van je af en zien jou als ouder vaak als een voorbeeld.

Lees ook: Dit is de invloed van emojis op hoe je overkomt op WhatsApp

Bron: Welingelichtekringen | Beeld: Unslplash