Deze drie voedingsmiddelen helpen je sneller in slaap te vallen

slaap

Zo slaap je voortaan als een roosje

Het liefst zouden we allemaal elke nacht geweldig goed slapen. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Een goede nachtrust is echter erg belangrijk om overdag goed te kunnen functioneren. Er zijn verschillende voedingsmiddelen die je kunnen helpen om goed te slapen. Wij zetten ze voor je op een rij.

Ritme is belangrijk

Wie lang en diep wil slapen, heeft een goede avondroutine nodig. Het is belangrijk om een goed ritme voor jezelf te creëren, omdat je lichaam dan weet wanneer het melatonine aan moet maken. Melatonine zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt. Zo vaak mogelijk op dezelfde tijd gaan slapen en opstaan is stap één, maar er zijn meer dingen die je kunt doen voor wat extra melatonine. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen daar bijvoorbeeld ook goed bij helpen. Wij zetten drie van die voedingsmiddelen voor je op een rij.

1. Rooibosthee

Een kop rooibosthee bevat geen cafeïne én verlaagt de aanmaak van cortisol. Die factoren zorgen er allebei voor dat je je wat relaxter voelt. Door voor je gaat slapen een kopje van deze thee te drinken, dommel je dus zo in. Houd het overigens bij dat ene kopje, anders moet je ’s nachts hoogstwaarschijnlijk naar het toilet.

2. Magnesium

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het mineraal magnesium je helpt te ontspannen. Ook helpt het bij het grotere doel: een betere nachtrust. Volkorenproducten en noten zijn bijvoorbeeld bronnen van magnesium. Ook kun je er speciale tabletten voor kopen. Overleg wel altijd eerst met je huisarts voor je de pillen in huis haalt, zodat je zeker weet dat je de juiste dosering binnenkrijgt.

3. Pinda’s

Pinda’s bevatten tryptofaan, een aminozuur dat aan een goede nachtrust gelinkt wordt. Een handje pinda’s voor het slapengaan geeft je lichaam precies genoeg tryptofaan om meteen in slaap te kunnen vallen. Extra voordelig: in pinda’s zit ook magnesium. Een paar pinda’s, een glas rooibosthee en op naar dromenland!

Lees ook: Aha: om deze reden is naakt slapen goed voor je lichaam

Bron: METRO Nieuws | Beeld: Unsplash, Toni Tan