Deze populaire snacks voor kinderen kunnen kanker veroorzaken. Let goed op wat je aan je kinderen geeft!

Gummyberen

Lekkere snacks die kanker veroorzaken

De snacks die speciaal bedoeld zijn voor kinderen kunnen van alles bevatten, van kankerverwekkende kunstmatige kleurstoffen tot, je houdt het niet voor mogelijk, petroleumproducten! Petroleum is hetzelfde ingrediënt dat wordt gebruikt om olie en gas mee te maken. Veelgebruikte kleurstoffen zoals Geel 5 en Rood 40 worden gemaakt van petroleum en kunnen serieuze gezondheidsproblemen veroorzaken. De Amerikaanse Federal Food and Drug Administration (FDA), de equivalent van de Voedsel en Warenautoriteit, heeft aangegeven dat het eten hiervan reden voor bezorgdheid is.

Die problemen kunnen hyperactiviteit bij kinderen inhouden, kanker (bij studies met dieren) en allergische reacties. Kunstmatige kleurstoffen worden ook in verband gebracht met bed plassen, oorinfecties, hoofdpijnen, overgewicht, astma, diabetes, eczeem, stemmingwisselingen, hyperactiviteit, slaapstoornissen, verhoogd risicovol gedrag, ADD/ADHD, chromosoomschade, netelroos en mogelijk ook hypoglykemie. We hebben drie bekende snacks voor kinderen op een rijtje gezet die kankerverwekkende petroleumproducten bevatten.

Poptarts

Poptarts

Hoewel ze in Nederland minder bekend zijn, zijn ze hier toch verkrijgbaar bij allerlei speciaalzaken en ook online. In Amerika is deze typische kindersnack niet niet meer weg te denken. Ze doen een klein beetje denken aan onze Liga en Sultana. En voor alle duidelijkheid, dit gaat dus niet over Liga of Sultana, maar uitsluitend over Poptart.

Deze snack werd in 1964 geïntroduceerd. De smaak met aardbeienglazuur bevat maisstroop, hoge fructose maisstroop, dextrose en suiker in de eerste 6 ingrediënten. Dit zijn alle schadelijke suikers. De andere zorgwekkende ingrediënten zijn TBHQ wat uit petroleum komt en wat in verband gebracht wordt met butaan, gedeeltelijk gehydrogeneerde sojaboonolie die ervoor zorgt dat je cellen niet goed werken en kankerverwekkende kleurstoffen.


Pagina 1/2