Deze voedingsmiddelen eet je waarschijnlijk dagelijks, maar onderzoek toont verhoogd risico op kanker aan!

Deze producten kan je beter laten staan als je het risico op kanker wilt verkleinen:

  1. Tomaten in blik: terwijl verse tomaten juist goed voor je zijn en bekend staan omdat ze kanker juist helpen te voorkomen, is de ingeblikte variant een stuk minder gezond. Ingeblikte producten worden gemaakt met gebruik van het bestanddeel Bisphenol A, ook wel BPA genoemd. Dit tast je hersenen aan en versnelt het oxideren van de genen.
  2. Magnetron popcorn: de zakjes waarin de popcorn gemaakt wordt bevatten perfluorooctanoic acid, een bestanddeel dat ook wel eens gelinkt is aan onvruchtbaarheid bij vrouwen. Verscheidene onderzoeken tonen daarnaast aan dat er een causaal verband bestaat tussen deze chemicaliën en teelbalkanker, leverkanker en nierproblemen.
  3. Light producten: veel light producten bevatten aspartaam, een chemische zoetstof. Onderzoek toont aan dat aspartaam de oorzaak kan zijn van een hele keur aan ziektes, van hartproblemen tot depressie. Aspartaam is ook gelinkt aan kanker.
  4. Voorbewerkte vleesproducten: dit zijn vleesproducten zoals plakjes bacon, ontbijtspek, grillworst, boterhamworst, cervelaat en salami, worstsoorten, hot dogs e.d. De enorme hoeveelheden zout en chemicaliën die worden gebruikt bij het verwerken van deze vleessoorten zijn heel schadelijk voor je gezondheid en kunnen kankerverwekkend zijn.


Pagina 2/2