Wat?! Met dit dieet val je af door he-le-maal niets te doen!

dieet

Het is als een droom die uitkomt.

Als we een paar kilootjes kwijt willen proberen we vaak gezond te eten, alle lekkere dingen te laten staan en ons meerdere malen per week in het zweet te werken in de sportschool. Afvallen is hard werken, is een beetje het algemene begrip. Maar wat als we je zouden vertellen dat dat eigenlijk helemaal niet hoeft?

Bij het Relax-dieet hoef je helemaal niets te doen.

Het dieet

Detoxcoach Jaqueline van Lieshout schreef Het Relax Dieet, een boek dat je stimuleert om het rustiger aan te doen. “We zijn doodmoe en kapot van alles wat we moeten. En vervolgens laten we ons wijsmaken dat lekker moeten gaan bootcampen, met zware touwen moeten smijten en alleen nog maar eiwitshakes moeten nuttigen. We zijn overprikkeld en vermoeid, dan kun je helemaal niet sporten. Een moe lijf naar de sportschool slepen, waar zijn we mee bezig? Waarom gunnen we onszelf nooit eens wat rust? Dan gaan we ons beter voelen en daarna willen we vanzelf bewegen,” aldus Jacqueline.

Luister naar je lichaam

Jacqueline pleit ervoor om eerst eens goed naar je lichaam te luisteren en deze de rust te geven die het nodig heeft; het afvallen gaat daarna vanzelf. Om je lichaam de rust te gunnen die het nodig heeft stelt Jacqueline de volgende punten voor:

  • Lekker slapen: door goed te slapen val je af. Het opbouwen van spieren en het verbranden van vet kan alleen met een goede nachtrust. Ga dus op tijd naar bed en zorg ervoor dat je die acht uur per nacht haalt. Een slaaptekort heeft op lange termijn namelijk een enorme invloed op je gezondheid.
  • Eet als je eet: je maakt hier vast schuldig aan: als je zit te eten kijk je filmpjes, zit je op je telefoon, lees je een boek of doe je andere dingen. Kortom: altijd wanneer je eet ben je eigenlijk ook met andere dingen bezig. Hierdoor eet je te snel, te veel rotzooi en meer calorieën dan nodig zou zijn. Maak een maaltijd, neem er de tijd voor en concentreer je op het eten.
  • Maak je leven minder druk: tegenwoordig zitten onze levens boordevol dingen die echt moeten zoals werk en het huishouden, maar ook vol met activiteiten die we moeten van onszelf; we moeten de leuke vriendin/partner/zus/moeder zijn, we blijven onszelf volstoppen met prikkels door om de haverklap op onze telefoon te kijken en in de avond maken we het nog erger door op drie beeldschermen tegelijk te kijken. Wanneer heb je voor het laatst écht niets gedaan? Dus gewoon voor je uit staren en niets doen? Het zal je gezondheid -en dus je dieet- zeker ten goede komen!

Het advies is dus: ontstress jezelf en je zult zien dat de kilo’s eraf vliegen. En het diëten en sporten zal dan vanzelf gaan.

Lees ook: Het lenteweer komt eraan: volgend weekend kans op maar liefst 20 graden!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: PxHere