Diëtisten waarschuwen voor gevaarlijk nieuw ‘Cinderelladieet’

Cinderelladieet

Bij het Cinderelladieet streeft men naar een taille zo slank als Assepoester

In onze wil om een aantal kilo’s kwijt te raken zijn we soms bereid om tot het uiterste te gaan om het gewenste resultaat te bereiken. Dit resulteert erin dat we soms onze toevlucht nemen in bizarre diëten, die op lange termijn lang niet altijd goed zijn voor je lichaam.

En nu is er weer een zorgwekkende dieettrend opgedoken.

Cinderelladieet

Artsen en diëtisten wereldwijd maken zich zorgen om het nieuwe Cinderella- of Assepoesterdieet. Het doel van dit dieet is zoveel mogelijk afvallen totdat je een figuurtje van een tekenfilmfiguur hebt. Dit betekent een schrikbarend smalle taille, iets wat absoluut niet gezond is voor een volwassen vrouw. Het dieet komt oorspronkelijk uit Japan en is daar ontzettend populair.

Te laag streefgewicht

Door middel van een speciale formule wordt het streefgewicht uitgerekend: het kwadraat van je lengte in meters wordt vermenigvuldigd met 18. De uitkomst is het streefgewicht. Ben je bijvoorbeeld 1 meter 75, dan kom je uit op een streefgewicht van 55 kilo. Dit geeft een BMI van 18, wat nog nét gezond is voor die lengte. Daarnaast is het sowieso niet goed om dwangmatig toe te streven naar een bepaald getal op de weegschaal of een bepaald BMI. Het is dan ook niet vreemd dat doktoren zich zorgen maken om het bizarre dieet, waarmee dwangmatig naar een te laag lichaamsgewicht toegewerkt wordt.

Lees ook: Dít is waarom je zo’n trek hebt in zoet eten als je moe bent

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Revelist | Beeld: videostill