Hier sta je eigenlijk nooit bij stil: déze dingen die we doen zijn eigenlijk heel vies

En jij doet dit ook!

Ook al zijn we best schone mensen -althans, dat vinden we zelf-, we doen in het dagelijks leven allemaal dingen die eigenlijk heel erg vies zijn. Mocht je dit helemaal niet willen weten, dan kun je nu nog wegklikken. Wel nieuwsgierig? Deze vijf ‘normale’ dingen zijn in werkelijkheid heel erg vies. 

1. Met een kort jurkje op een stoel zitten
Wanneer je met een kort jurkje gaat zitten, is de kans heel erg groot dat je jurkje opeens niet meer lang genoeg is. Gevolg: je zit eigenlijk bijna met je blote bips op de stoel. Een stoel waar anderen na jou ook weer op gaan zitten. Vies hè?

2. Je schoenen zijn echt. heel. vies.
Waarschijnlijk heb je hier nooit over nagedacht, maar je schoenen zitten dus echt onder de bacteriën. Nieuwe schoenen dragen na twee weken zelfs al 420.000 bacteriën met zich mee. Maar liefst 1/3 van deze bacteriën is de E.Coli bacterie.

3. Reizen met het Openbaar Vervoer
Reizen met het Openbaar Vervoer is ook niet heel erg hygiënisch: je zit dan namelijk op een stoel waar honderden, misschien wel duizenden mensen voor jou op hebben gezeten. En op hebben gezweet… Bah!

4. Hotelglazen
Die glazen die bij de wasbak in je hotelkamer staan zijn niet zo schoon als je misschien zou denken. Ook al lijken ze soms helemaal niet vies, uit onderzoek blijkt dat ze dat wel degelijk zijn. Schoonmaaksters vergeten namelijk nogal vaak om deze schoon te maken, waardoor bacteriën van anderen zich opstapelen.

5. Rattenharen en insecten
Sorry als je we je nu een trauma bezorgen (je kunt nog wegklikken!), maar alle dingen die je eet zitten vol met rattenharen en insecten. Omdat het voor fabrikanten onmogelijk is om ongedierte en insecten te allen tijde weg te houden bij het voedsel, zijn er in Amerika officiële richtlijnen opgesteld waarin staat hoeveel insectenpoten, rattenharen en dierenpoep een product mag bevatten. Onze eigen NVWA houdt deze richtlijnen ook aan.

Lees ook: Dit zijn de vieste plekken in je huis. #6 verwacht je nooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels