Voor deze dingen kun je aspirine ook gebruiken. Wij hadden geen idee!

aspirine
De kracht van aspirine

In vrijwel ieder huishouden is aspirine wel in een kastje te vinden. Je kunt het immers voor verschillende pijnen als hoofd-, rug- of buikpijn gebruiken. Maar wist je dat het pilletje nog veel meer in z’n mars heeft? Aspirine is niet alleen voor gezondheidsklachten te gebruiken, maar er zijn diverse toepassingen mogelijk die je waarschijnlijk nog niet kende. 

Wij hebben deze manieren even voor je op een rijtje gezet.

  • Het is goed voor je planten: onderzoek wijst uit dat aspirine uitstekend werkt voor het immuunsysteem van planten. Ze worden sterker en gaan uiteindelijk veel langer mee. Doe een beetje aspirine in je gieter en geef je plant vervolgens net zoveel water als je gewend bent om te doen.
  • Het geeft je zachte voeten: heb je regelmatig last van eelt op je voeten? Dan raden we je aan om zes tot acht aspirines te mengen met één eetlepel citroensap en drie eetlepels water zodat je een dikke pasta krijgt. Breng de pasta op je eeltplekken aan en doe vervolgens een handdoek om je voet heen. Laat de pasta ongeveer tien tot vijftien minuten intrekken en haal de handdoek daarna van je voet af. Gebruik vervolgens een eeltverwijderaar om de eelt te verwijderen.
  • Het helpt tegen puisten: ook puistjes kun je met behulp van aspirine effectief bestrijden. Hiervoor maak je simpelweg een pasta van twee verkruimelde aspirines en wat water. Dit smeer je vervolgens op je gezicht om je puistjes te verwijderen. Door de ontstekkingsremmende werking van aspirine kun je puistjes effectief bestrijden.
  • Het helpt tegen wratten op je handen: aspirine is ook erg handig tegen wratten op je handen. Gebruik hiervoor dezelfde pasta als je gebruikt tegen puistjes en smeer deze op je wratten. Doe er vervolgens wat ducktape op. De ducktape laat geen zuurstof toe waardoor de wratten effectief worden bestreden.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Wikihow | Beeld: Pixabay