Dingen waar je je schuldig aan maakt waardoor je ’s ochtends trager bent


Deze dingen moeten we voortaan maar niet meer doen

Wanneer je je ’s ochtends klaarmaakt om de kinderen naar school te brengen of naar je werk te gaan -of beide- lijkt het alsof je altijd tijd tekort komt. Ondanks dat je anderhalf uur hebt uitgerekend om te douchen, om te kleden en te ontbijten is het iedere ochtend weer een strijd tegen de klok. Toch zijn er een aantal dingen waar jij je waarschijnlijk ook schuldig aan maakt, waardoor je minder snel klaar bent met je taken. Wil je voortaan tijd besparen in de ochtend? Laat deze dingen dan in het vervolg.

Het kan je veel tijd besparen.

Stop met snoozen
Allereerst: druk niet op de snoozeknop! Ook al heb je de wekker eerder gezet, zodat je nog een paar keer kunt snoozen, is dit ontzettend slecht voor je ritme. Iedere keer wanneer je de snoozeknop indrukt en weer in slaap valt, start je een nieuwe slaapcyclus die na een paar minuten weer wordt onderbroken. Gezien die cyclus steeds ruw wordt beëindigd, voel je je vaak vermoeider dan wanneer je in een keer zou zijn opgestaan.

Niet meer heet douchen
Hoewel het nog zo lekker kan zijn om vijftien minuten onder een hete douche te staan, is dit iets té ontspannend in de ochtend. Hierdoor krijg je een lagere hartslag, waardoor je er weer klaar voor bent om in bed te stappen. In het vervolg kun je beter heel kort douchen onder een niet te warme straal. Ook is het een optie om de avond van tevoren te douchen.

Drink geen koffie
Dit klinkt nogal tegenstrijdig, gezien veel mensen graag wat cafeïne nuttigen om de dag goed te beginnen. Het is echter verstandig om pas na 9:30 uur koffie te drinken. Als je te vroeg cafeïne binnenkrijgt, vertraag je de aanmaak van cortisol. Een hormoon dat ervoor zorgt dat je wakker wordt.

Voorbereiding
Smeer niet ’s ochtends je bammetjes voor op het werk, maar de avond van tevoren. Dit kun je ook met je ontbijt doen om in de ochtend tijd te besparen. 

Skip social media
Hoe leuk het ook is om ’s ochtends even door je tijdlijn te scrollen, doe dit in het vervolg niet meer. Ookal denk je dat je slechts een paar minuten op je telefoon hebt gekeken, ben je hier zo een kwartier aan kwijt. Probeer ook het lezen van je e-mail te vermijden. 

Kleding
Ook besluiteloos voor je kast staan in de ochtend, neemt veel tijd in beslag. Leg in het vervolg je outfit de avond van tevoren al klaar, zodat je je hersenen niet meer hoeft te breken over het kledingdilemma in de ochtend.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay