Deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je tanden geel worden

witte tanden

Dit zijn de grootste boosdoeners

Tegenwoordig moeten overal maar foto’s gemaakt worden en wanneer iemand jou op de kiek wil zetten, is een mooie glimlach wel zo leuk toch? Echter vergaat het lachen je in zo’n situatie misschien wel letterlijk en figuurlijk wanneer jij je tanden wat gelig vindt. Maar wat zijn nu echte boosdoeners wanneer het aankomt op vergeling van je tanden?

Hallo mooie witte tanden!

Voorkomen is beter dan genezen
Op Tips en Weetjes hebben we weleens eerder een artikel gewijd aan het weer wit krijgen van je tanden wanneer ze wat geel zijn geworden. Heel handig, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen… Deze dingen zorgen ervoor dat je tanden geel kunnen worden.

1. Voedingswaren

Eten is een grote boosdoener als het gaat om gele tanden. Curry’s, bessen en zelfs de tomaten in je pastasaus kunnen hiervoor zorgen. We snappen het: het smaakt zo goed. Gelukkig kun je dingen toevoegen om het witmakende effect wat tegen te gaan. Maak je een pastasaus met tomaten? Voeg dan wat groene groente toe om dit te voorkomen. Bessen gegeten? Drink dan wat melk om de zuren in de bessen te neutraliseren.

2. Drinken

We moeten natuurlijk goed hydrateren, maar velen van ons hebben geen zin om alleen maar water te drinken. Wat variatie is wel zo fijn, met name in de avond. Koffie, thee, rode en witte wijn zijn dranken die sommigen elke dag drinken, maar het zorgt ook voor verkleuring van je tanden. Probeer wijn links te laten liggen en kies voor koffie en thee zonder cafeïne.

3. Roken

We hoeven je niet te vertellen dat roken ongezond is en dat het aanschaffen van sigaretten bovendien ook nog eens een aanslag op je portemonnee is. Daarnaast heeft het nog een nadelig effect: de nicotine in de sigaretten laat een gelige of soms bruine kleur achter op je gebit. Ons advies? Die peuken helemaal links laten liggen.

Lees meer oorzaken op de volgende pagina.

Pagina 1/2

Array