Deze dingen zou je nóóit moeten doen op een lege maag

Er zijn dingen die je beter niet op een lege maag kan doen

Je hebt mensen die elke ochtend op tijd opstaan om een uitgebreid en voedzaam ontbijt naar binnen te werken. Je hebt ook mensen die snoozen tot het écht niet meer kan en al rennend naar de douche een bakkie koffie achterover gooien. Wij behoren tot de laatste groep en slaan het ontbijt helaas regelmatig over. Daarom starten we de dag met een lege maag en eten we vaak pas op ons werk een boterhammetje. 

Ieder z’n ding natuurlijk, maar er zijn een aantal dingen die je eigenlijk moet vermijden als je een lege maag hebt omdat het schadelijk voor je lichaam en gezondheid kan zijn. Wedden dat jij een groot deel van deze dingen gewoon wél doet op een lege maag?

Medicatie nemen
Sommige medicijnen kun je beter niet op een lege maag innemen, bijvoorbeeld pijnstilling als paracetamol en ibuprofen. Allereerst neemt de werking af en ten tweede kan het leiden tot maagproblemen en zelfs maagbloedingen! Eet er altijd dus even iets bij, ook als is het maar een appel of een banaan.

Koffie drinken
Wij maken ons er dagelijks schuldig aan, het eerste wat we doen als we uit bed zijn is het koffiezetapparaat aanzetten. Toch is het raadzaam eerst wat in je maag te hebben voordat je aan je bakkie troost begint. Koffie drinken op een lege maag kan zorgen voor maagzuur.

Kauwgom kauwen
Kauwgom kauwen op een lege maag kan een negatief effect op je spijsvertering hebben. Het kan zelfs leiden tot een maagslijmvliesontsteking. Daarbij is het bewezen dat mensen die kauwgom kauwen eerder naar een vette hap grijpen dan mensen die het niet doen.

Slapen
Nu gebeurt het ons niet vaak, maar gaan slapen op een lege maag is geen goed idee. Je valt hierdoor moeilijker in slaap, wordt eerder wakker dan normaal en kunt niet diep slapen, waardoor je sneller een slaaptekort krijgt. Te weinig slaap moet door je lichaam gecompenseerd worden door meer energie in te nemen, je hebt de volgende dag dan meer trek.

Verse jus drinken
Je maag kan de zuren en vezels in een glas verse jus maar slecht verwerken als er niet al een bodem in zit. Als je dit vaker doet, kun je zelfs een maagslijmvliesontsteking ontwikkelen. Als je toch graag een glas jus drinkt, verdun het dan met water.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan-Magazine | Beeld: Pexels