Dirk Kuyt over scheiding: ‘Maak me heel veel zorgen om mijn kinderen’

Dirk Kuyt

Hij is nog niet helemaal over zijn huwelijk heen

Dirk Kuyt heeft een roerige periode achter de rug. De voormalig profvoetballer zag zijn huwelijk met Gertrude van Vuuren na 22 jaar stranden en dat viel hem zwaarder dan gedacht. En hoewel Dirk nu samen is met zijn nieuwe vriendin Kate Ruinemans, kan hij zijn huwelijk nog niet helemaal achter zich laten.

Kinderen

De voetbaltrainer laat aan Villa Oranje doorschemeren zich nog wel druk te maken om zijn vorige huwelijk. Zo kon hij maar moeilijk omgaan met alle media-aandacht en vond al die aandacht vooral vervelend voor zijn kinderen. “Ik maak me gewoon heel veel zorgen om mijn kinderen”, zo vertelt hij.

Media-aandacht

“Ik had helemaal niet de behoefte om met Nederland te delen dat ik gescheiden ben, maar je wordt bijna gedwongen door de media om dat te delen, terwijl ik juist rust wil omtrent die situatie, voornamelijk voor mijn kinderen”, legt Dirk uit. Als voetballer van Feyenoord werd hij regelmatig door fans aangesproken en al helemaal in zijn eigen woonplaats. ” Daar heb ik soms wel moeite mee, dat je de volgende dag door mensen wordt aangesproken omdat ze willen weten wat je de dag ervoor gedaan hebt.”

Toekomst

Gelukkig lijkt de storm inmiddels te zijn gaan liggen en is iedereen het nieuws rondom zijn scheiding al bijna vergeten. Dirk heeft tijdens de coronapandemie veel tijd gehad om na te denken en is klaar voor een nieuwe start. “Om iets af te sluiten en vooral om vooruit te kijken. Ik kijk met heel veel energie naar de toekomst en kijk ernaar uit om straks trainer te worden”, aldus Kuyt.

Lees ook: Dirk Kuyt onherkenbaar met nieuwe look

Bron: Story | Beeld: Brunopress