Dit deel van ons gezicht vergeten we altijd in te smeren met zonnebrand

zonnebrand-gezicht-lippen

En nu nooit meer vergeten!

Zodra de zon schijnt is het belangrijk dat we ons lichaam goed insmeren met zonnebrand. Van ons voorhoofd tot onze voeten: we laten de zon niet zomaar haar gang gaan. Toch is er een deel van ons gezicht dat we telkens weer vergeten…

Delicate huid

Wees eens eerlijk: hoe vaak smeer je je lippen in met zonnebrand? Doordat je lippen delicaat zijn, heeft het meer bescherming nodig dan de rest van je lichaam. Door je lippen goed in te smeren, voorkom je dat de dunne huid van je lippen wordt blootgesteld aan de zon. Te veel blootstelling aan de zon kan namelijk leiden tot huidkanker of een oudere huid. Ai!

Speciale lippenbalsems

Gelukkig is het een kleine moeite om je lippen in te smeren met een SPF. Vooral met een handige lippenbalsems. Deze zijn compact en zorgen ervoor dat je elke hoek bereikt. Vergeet ook niet om gedurende de dag je lippen in te smeren. Zonnebrand vervaagt namelijk snel, vooral als je eet, drink of je lippen likt.

Soort SPF

Er is geen minimale SPF die je op je lippen moet gebruiken. Daarom kun je ook de zonnebrandcrème of zonnebrandspray gebruiken die je voor de rest van je lichaam gebruikt. Wanneer je lippen snel verbranden kan het alleen geen kwaad om een SPF te gebruiken die wat hoger is. Vergeet ondertussen je lippen ook niet te hydrateren of kies voor een zonnebrand die ook hydrateert. Sla je twee vliegen in één klap!

Lees ook: Waarom je in de zomer sneller een koortslip kunt krijgen

Bron:Elite Daily | Beeld: Unsplash, Lesly Juarez