Dit is het effect van een bruisbal in bad op je huid

bruisbal

Bruisballen zijn niet voor iedereen een feestje

Bruisballen zijn er in talloze kleuren, vormen en geuren. Zo’n bruisbal in bad is natuurlijk ontzettend leuk, maar het heeft ook gevolgen voor je huid. Althans, vooral voor mensen met een gevoelige huid. Wij vertellen je precies wat een bath bomb met je huid doet. 

Bruisballen

Een bruisbal in bad is altijd een feestje! Het water krijgt een vrolijk kleurtje, soms zelfs glitters, en ruikt natuurlijk mega lekker. Maar wat doet zo’n bruisbal verder eigenlijk? Je hoeft je in elk geval geen zorgen te maken, want een bruisbal is in de meeste gevallen gewoon veilig om te gebruiken en kan niet meteen kwaad. Toch kan het niet voor iedereen goed uitpakken…

Gevoelige huid

Mensen met een gevoelige huid moeten voorzichtig zijn. Een bruisbal kan namelijk wel effect hebben op je huid, zo kun je last krijgen van roodheid en/of uitslag. Dergelijke plekjes kunnen natuurlijk enorm gaan jeuken en irriteren. Die uitslag kan meteen in bad ontstaan, maar ook na afloop, en kan zelfs een tijdje aanhouden. Niet bepaald fijn dus!

Ph-waarde

Naast bovenstaande huideffecten, kan een bruisbal ook invloed hebben op de Ph-waarde (zuurgraad) van je vagina. Hierdoor zou zelfs een infectie kunnen optreden. De meeste bruisballen zijn gemaakt door een combinatie van citroenzuur en baking soda. Als deze twee in contact komen met water neutraliseren ze. Vaak ontstaat irritatie door een extra ingrediënt dat aan de bruisbal wordt toegevoegd – en dat kan zelfs bij natuurlijke ingrediënten al het geval zijn. Bruisballen kunnen in principe dus geen kwaad en zijn vooral heel leuk, maar als je een gevoelige huid hebt moet je voorzichtig zijn.

Lees ook: Lekker bubbelen: om deze 6 redenen is een bad goed voor je gezondheid

Bron: Vriendin | Beeld: iStock 

Array