Dit is hoe lang je moet wandelen om je ijsje te verbranden

ijsje

Eten tijdens het wandelen dan maar?

Met dit heerlijke warme weer bestaat er geen betere traktatie dan een lekker ijsje. Maar in die zoete versnaperingen zitten aardig wat calorieën, niet zo handig wanneer je op je voeding probeert te letten. Hoe lang moet je eigenlijk wandelen om je favoriete ijsje te verbranden?

Perenijsje

Laten we beginnen met een favoriet van iedereen: het lekker zoete perenijsje. Omdat het een waterijsje is, valt het mee met de calorieën; het bevat er namelijk maar 50. En dat wandel je er al in tien minuten vanaf!

Mars-ijsje

Het geliefde Mars-ijsje bevat ongeveer 132 calorieën, wat aanzienlijk minder is dan de 202 calorieën in een normale Mars. Om het ijsje te verbranden moet je ongeveer 27 minuten wandelen, terwijl je voor een normale Mars daar ongeveer een kwartier bij moet optellen.

Raketje

Net als een perenijsje is ook een raketje een waterijsje, dus ook hiervoor hoef je niet lang te wandelen om het ijsje weer te verbranden. Met acht minuten ben je alweer klaar!

Split

Een split-ijsje is een combinatie van waterijs en roomijs, en door die laatste bevat het ijsje meer calorieën. Maar ondanks dat valt de wandeling die je moet maken nog mee. Je hebt de 67 calorieën er namelijk al in 40 minuten vanaf gewandeld.

Magnum

Een favoriet van velen! Deze traktatie bevat 231 calorieën, dus daar moet je eventjes wat harder voor werken om die te verbranden. Met een flinke drie kwartier wandelen heb je de calorieën verbrand.

Bakje Ben & Jerry’s

Je hebt verschillende varianten van Ben & Jerry’s, dus het aantal calorieën kan per soort verschillen. Gemiddeld bevat zo’n bakje 198 calorieën, wat gelijkstaat aan veertig minuten wandelen. We hebben het hier trouwens over de kleine bakjes van 100 milliliter, helaas. Was het maar zo’n feest dat die grote bak zo weinig calorieën bevat!

Cornetto

Helaas is dit geliefde hoorntje met roomijs en chocolade een flinke caloriebom. Om de 247 calorieën te verbranden moet je een behoorlijke wandeling maken van zo’n 50 minuten.

Schatkistje

Zin in een echt nostalgisch ijsje? Het schatkistje is een fijne keuze wanneer je op je eten let, want in dit ijsje zitten maar 72 calorieën. Een kwartiertje wandelen en je hebt ‘m alweer verbrand!

Lees ook: Wanneer is aangebrand eten nog veilig om op te eten?

Bron: Margriet | Beeld: Pexels / Min An