Dit is waarom je je buik beter niet continu kunt inhouden

Gewoon lekker ontspannen dus!

Even je buik intrekken: het is helemaal niet nodig, maar toch maken velen van ons zich er wel eens schuldig aan. Misschien is het inmiddels zelfs zo’n automatisme geworden, dat je zelfs niet eens door hebt dat je het doet. Maar wist je dat er een heleboel nadelige effecten aan zitten?

Nadelige effecten

Voor je mentale gezondheid is het niet goed om je buik in te houden, maar ook voor je fysieke gesteldheid is het niet verstandig. Op dat laatste wil sekstherapeut Rosie Rees graag ingaan. Aan Body and Soul legt de therapeut uit waarom je dat écht niet meer moet doen. Het kan namelijk twee zeer nadelige effecten op je lichaam hebben.

Ademhaling

En een van die dingen is het bemoeilijken van je ademhaling. “Probeer eens diep adem te halen als je je buik inhoudt. Waarschijnlijk kun je dan niet goed inademen”, vervolgt Rees. Doordat je niet goed kan inademen, creëert dit stress voor je lichaam. Zeker als je dit langere tijd doet. Hoe dat komt? Als je niet meer ruim naar je buik kunt ademen, ga je hoger en oppervlakkiger ademen. Zo word je zenuwachtiger, onrustiger en meer gestresst. Uiteindelijk kan het er zelfs voor zorgen dat je gaat hyperventileren. Niet doen dus!

Bekkenbodem

Een ander ding dat gebeurt, is dat je je bekkenbodem activeert. Of eigenlijk over-activeert. Dit is volgens Rees dan ook een reden waarom vrouwen soms problemen kunnen hebben met het bereiken van een hoogtepunt tijdens het bedrijven van de liefde. Rees’ advies voor alle vrouwen luidt dan ook: stop ermee en houd van je lichaam zoals het is.

Lees ook: Ai: deze symptomen kunnen wijzen op een lactose-intolerantie

Bron: Body and Soul, Tips en Weetjes archief | Beeld: Pexels