8 dingen waarvoor je uierzalf kunt gebruiken

5. Voorkom haarverfvlekken

Verf je zelf altijd je lokken en is het weer tijd om je haar te kleuren? Smeer dan eerst wat uierzalf bij je haargrens en op je nek. Mocht je toch met de haarverf knoeien, dan kun je de vlek na het verven makkelijk van je gezicht afvegen.

6. Wallen verminderen

Heb je regelmatig last van wallen? Smeer dan voor het slapengaan wat uierzalf onder je ogen. Dankzij het vet in de crème zul je de volgende dag minder last hebben van wallen. Let wel op dat je de zalf niet te dicht bij je ogen smeert.

7. Hydrateer je lippen

Uierzalf werkt verzorgend, helend en beschermend. Als je last hebt van droge lippen, kun je daarom ook een beetje zalf op je lippen smeren. Voor je het weet zijn ze weer zacht.

8. Helpt tegen acne 

Heb je regelmatig last van puistjes? Dan is uierzalf wellicht de oplossing voor jou. De zalf kan acne bestrijden, omdat het licht ontsmettend en verzorgend werkt. Als je last hebt van ernstige acne kun je echter beter een dermatoloog of schoonheidsspecialist raadplegen.

Gebruik het niet om te zonnen

Tot slot delen we nog even kort wat je niet met uierzalf moet doen. Soms smeren mensen uierzalf op hun huid als bruiningsmiddel. Iets wat je niet moet doen. Zo werkt de zalf niet om sneller bruin te worden en biedt het ook geen bescherming tegen de zon. Uierzalf beschermt alleen tegen het uitdrogen van de huid. Als je gaat zonnen is het belangrijk om je altijd in te smeren met zonnebrandcrème. Mocht je toch verbrand zijn, dan kun je wel een beetje uierzalf op je huid smeren om het soepel te houden.

Pagina 2/2

Lees ook: 7 dingen waarvoor je Sudocrem kunt gebruiken

Bron: Oma weet Raad & Mens en Gezondheid | Beeld: Etos, Pexels