Aan welke kant van het bed slaap jij? DIT zegt het over je persoonlijkheid!

Aan welke kant van het bed slaap jij?

Als jij samen met je partner woont en samen in één bed slaapt is de kans ongeveer 99.99% dat jullie allebei een vaste kant in het bed hebben. Zonder na te denken kruip je ’s avonds onder de dekens aan jouw kant en je partner aan de zijne/hare.

Hoe deze kanten nou eigenlijk verdeeld worden is een raadsel, want kan jij je een bewust moment herinneren waarop je ‘gekozen’ hebt voor een bepaalde kant? Nee, dat gaat namelijk gewoon zo. Je onderbewuste is hier de belangrijke motivatie! De kant van het bed waar jij elke avond je ogen sluit kan dus nog wat onthullen over je karakter!

Positiever
Slaap jij links? (Dit is bepaald vanaf jouw lig-positie, dus als je partner rechts van jou slaapt ben jij een links-slaper) Dan sta je positief in het leven en kun je beter omgaan met stress. Twee-derde van de links-slapers reageert rustiger in een crisissituatie dan hun rechts-slapende partner. Bovendien hebben ze meer zelfvertrouwen en ziet een kwart van de links-slapers het leven positief in, tegenover 18% van de mensen die rechts slapen. De rechts-slapers zijn doorgaans dan ook wat chagrijniger, aldus dit onderzoek.

Ruzie
Niet zo gek dus dat links-slapers weigeren te wisselen van kant met hun partner. Het wordt zelfs zo belangrijk gevonden dat 1 op de 10 stelletjes er ruzie over maakt! Deze ruzies hebben niet alleen te maken met voorkeur, maar ook met gemakzucht. Naast niet dicht bij de deur willen liggen, zijn andere argumenten: niet dicht bij de verwarming willen liggen, beter zicht op de televisie willen hebben, ver weg van het verkeerslawaai willen zijn, huilende baby’s of meer ruimte naast het bed willen hebben.

Wist je trouwens dat je slaaphouding heel veel over je gezondheid zegt? 

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels