Dit zijn de theesoorten waar je het beste van opwarmt

theesoorten

Zo blijf je ook in deze koude tijden lekker warm

Het is buiten koud, maar door de energieprijzen zetten we de kachel liever niet te vaak aan. Een lekker warme kop thee is daarom geen overbodige luxe. Wil je dat die thee ervoor zorgt dat je ook lange tijd daarna nog warm blijft? Dan kun je het beste voor een van deze soorten kiezen.

Bloedsomloop stimuleren

Warme dranken, zoals thee, kunnen ervoor zorgen dat je lichaam goed warm wordt. Toch zijn er bepaalde soorten die een sterker effect hebben dan anderen. Aan de Universiteit van Tabriz (Iran) heeft men er onderzoek naar gedaan. Daaruit blijkt dat het drinken van kaneelthee je lichaam extra verwarmt. Kaneel stimuleert namelijk de algehele bloedsomloop van je lichaam. Een lekker warme kop kaneelthee zorgt er dus voor dat je lichaam van binnenuit kan opwarmen. Het heeft ook nog eens een antibacteriële en antivirale werking, waardoor je op koude dagen extra goed beschermd bent tegen (verkoudheid)virussen.

Kaneelthee is overigens niet de enige soort die je lichaam goed kan verwarmen. Ook thee met andere specerijen, zoals steranijs en gember, heeft een positief effect op je bloedsomloop. Wie niet zo’n fan is van kaneel, kan dus ook voor een van die opties kiezen.

Geniet met mate

Zoals altijd geldt bij de thee wel ’te veel is niet goed’. Je kunt er best af en toe een kopje van nemen, maar het is niet de bedoeling dat je de hele dag door alleen maar die theedrinkt. Volgens het Voedingscentrum zitten er namelijk plantengifstoffen in kaneel, anijs en gember. Die stoffen kunnen voor leverschade zorgen en in uitzonderlijke gevallen zelfs kankerverwekkend zijn. Geniet dus van de thee, maar drink het met mate. Van een of twee kopjes per dag zul je uiteraard geen negatieve effecten ondervinden. Het zorgt er dan juist alleen maar voor dat je lekker warm blijft.

Lees ook: Durf te vragen: helpt groene thee met gewichtsverlies?

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Unsplash, Joanna Kosinska