DIT zijn de vijf eetgewoontes van mensen die altijd hetzelfde, gezonde gewicht hebben!

afvallen

DIT is het geheim van mensen die nooit diëten!

Gewicht is voor veel vrouwen een issue en de weegschaal neemt vaak de vorm van een vijand aan. Vooral rond de zomermaanden als de zomerkleren weer uit de kast komen, is ons gewicht altijd een teer punt. Daarom zijn wij ook altijd erg jaloers op mensen die eigenlijk nooit diëten, lijnen of jojo-en met hun gewicht. Wat is het geheim van deze mensen?

Onderzoekers van het Cornell Food Brand Lab (Cornell is een prestigieuze Amerikaanse Ivy-League universiteit, red.) vroegen 112 respondenten die al hun hele leven een gezond gewicht hebben naar hun eetgewoonten. En wat blijkt? Ze hebben een aantal verrassende dingen gemeen. Geen rare diëten en verwoede lijnpogingen, het is veel simpeler. Lees en leer…

  • Ze ontbijten hetzelfde: Geen gezond hype-voedsel als groene smoothies of havermout met allerlei superfoods, maar een stevige omelet met groente. De slanke respondenten noemden eieren, groenten en fruit als ideale ontbijtproducten. Lekker, gezond en lang een vol gevoel: ideaal dus.
  • Calorieën tellen is onzin: Ze luisteren goed naar hun lichaam: heb ik honger? Zit ik vol? Als je hier vervolgens ook naar handelt, is zo’n calorie-app niet meer nodig. Zijn je ogen toch vaak groter dan je maag? Neem de tijd om te eten en vraag je bij iedere hap af of je honger al afneemt. Door rustig te eten krijgen je hersenen het stopseintje door op het moment dat het nog niet te laat is.
  • Noten, noten, noten! Hun lievelingssnack was zonder uitzondering een handje noten. Het zal geen verrassing voor je zijn dat ongezouten noten goed zijn voor je gezondheid, maar ze zorgen ook nog eens voor een langdurig vol gevoel. Dat is met die zak chips wel anders, weten wij uit ervaring…
  • Eten zonder schuldgevoel: De respondenten hadden allemaal gemeen dat ze zich nooit schuldig voelen over iets wat ze eten. Logisch ook, want schuldgevoel leidt tot stress en dat maakt de kans op te veel eten weer groter. Een vicieuze cirkel!
  • Groente als hoofdingrediënt: Het grootste deel van de respondenten zei elke dag groente te eten en dan niet alleen bij het avondeten. Bij het ontbijt en de lunch eten ze ook groente, bijvoorbeeld in die heerlijke groente-omelet of salade. En met het fruit zit het ook wel goed: 51 procent zegt ’s ochtends al de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen.

Lees deze artikelen ook eens:

Bron: Libelle | Beeld: Pexels