Artsen gebruiken pindakaas om Alzheimer vast te stellen voordat het begint! Waar pindakaas al niet goed voor is!

Calvé pindakaas

Pindakaas is mogelijk heel nuttig voor de ontdekking van Alzheimer

Een klein beetje pindakaas en een liniaal kunnen jezelf en je familie een heleboel leed besparen. De simpele test die ontdekt is door Jennifer Stamps, een afgestudeerde student van de Universiteit van Florida in de Verenigde Staten, kan thuis worden uitgevoerd en hij is ongelooflijk goedkoop. De doe-het-zelf test wordt gebruikt om Alzheimer in een vroeg stadium te ontdekken.

Jennifer realiseerde zich dat mensen met Alzheimer moeite hebben om te ruiken met hun linkerneusgat. Terwijl ze de geur van de pindakaas konden ruiken op 20 centimeter afstand van hun rechterneusgat, moest het 10 cm dichterbij gehouden worden om het met hun linkerneusgat te kunnen ruiken.

In het geval van Alzheimer is de hersenzenuw die onze reukzin controleert een van de eerste dingen die verdwijnt. Als dat vermogen slinkt zou het kunnen betekenen dat de persoon in kwestie de eerste tekenen van de ziekte vertoont. Het goede nieuws is dat het op tijd opmerken ervan betekent dat artsen een behandeling kunnen starten die de effecten ervan sterk vertraagt. Het geeft families en zorgverleners veel meer tijd om zich voor te bereiden op de noodzakelijke aanpassingen. Lees hoe je zelf de test kunt doen op de volgende pagina


Pagina 1/2