DOORBRAAK: dit is de oorzaak van migraine! Dit hadden we niet aan zien komen!

 

De oplossing voor migraine is nabij!

Verschrikkelijke hoofdpijn, misselijkheid, overgevoeligheid voor geuren, kleuren en licht; migraine hebben is geen pretje. Het is meer dan een zware hoofdpijn en de precieze oorzaak hiervan was tot voor kort nog onbekend. Maar nu is er een doorbraak!

De American Headache Society heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd en heeft de resultaten hiervan onlangs gepresenteerd. Waar de wetenschap eerst nog voor een raadsel stond wat betreft de oorzaak van migraine, is er nu sprake van een grote doorbraak. De onderzoekers, die maar liefst 7691 proefpersonen onderzochten, hebben een duidelijk verband gevonden tussen migraine en het gebrek aan bepaalde vitaminen.

Alle proefpersonen zijn getest op hun vitaminegehalte en vervolgens is gekeken naar de vatbaarheid die deze proefpersonen hebben voor migraine. Uit dit onderzoek is gebleken dat de proefpersonen die een gebrek hadden aan vitamine D, riboflavine (vitamine B2), foliumzuur en co-enzym Q10 vaker last hebben van migraine.

De onderzoekers vermoeden dan ook dat migraine eigenlijk een symptoom is van een vitaminetekort; een manier waarop je lichaam door middel van hevige signalen je probeert te vertellen dat je vitaminen tekort komt. Dit zou ook de reden kunnen zijn dat vrouwen vaker last hebben van migraine; zij reageren van nature steker op een gebrek aan co-enzym Q10. De onderzoekers benadrukken wel dat er nog meer onderzoek nodig is voordat er een doelgericht medicijn kan worden ontwikkeld.

Wij vinden deze doorbraak heel goed nieuws voor mensen met migraine! Het zou toch fantastisch zijn als het op te lossen zou zijn door middel van vitaminen?

Beeld: Pexels