Deze douche-truc van slechts 1,5 minuut heeft veel gezondheidsvoordelen

douche

Dankzij deze truc heb je de hele dag meer energie

Het lijkt wel een eeuwig debat: douche je ’s ochtends of ’s avonds, lang of kort, koud of warm. De meeste mensen zullen vooral bij het laatste voor ‘warm’ kiezen, een koude douche is immers niet erg aangenaam. Maar na het horen van deze tip draai je de knop misschien toch om, want je kunt echt baat hebben bij een fris bad.

Even bibberen, maar het is het waard.

Energie

Deze tip is voor mensen die in de ochtend douchen. Veel mensen douchen met warm water, wat logisch is. Maar een warme douche is juist iets wat je kalmeert en ontspant. Heel erg lekker dus, maar zo kun je de ochtend beter niet beginnen. Dit is geschikter voor ’s avonds, omdat je er lekker loom van wordt. Dat lome wil je niet in de ochtend, want je wil juist de dag vol energie beginnen.

Oude truc

Al in de middeleeuwen zweerden wetenschappers en filosofen bij een koud bad in de ochtend. Ze namen een verfrissende duik in een nabijgelegen rivier en konden zo de hele dag helder nadenken. Nou raden wij je dit niet aan (tenzij je dit juist heel fijn vindt!), want je kunt hetzelfde effect ook gewoon onder je douche nabootsen. Wel zo makkelijk en schoon.

Anderhalve minuut

Hoe het werkt? Douche eerst zoals je dat normaal zou doen. Aan het einde van je douchebeurt draai de de koude kraan open en ga je 30 seconden onder de koude douche staan. Draai dan de warme kraan weer open en laat 30 seconden het warme water over je heen stromen. Als laatste sluit je af met nogmaals 30 seconden koud water. Hierdoor voel je je de hele dag fris en energiek. Deze methode is ook erg goed voor je bloedsomloop, vermindert stress en boost je immuunsysteem. Daarnaast verbrand je meer vet als je koud doucht, ook gedurende dag. Wij zien alleen maar voordelen! Het is even doorbijten, maar een koude douche is het waard.

Lees ook: Handig: zoveel geld bespaar je jaarlijks als je je wasgoed buiten laat drogen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: Pexels