Wil je afvallen? Dan kun je dit drankje beter links laten liggen

Hier worden wij niet blij van…

Wijn, bier en cocktails zijn drankjes die je beter niet kunt drinken wanneer je wat wilt afvallen. Als je dat strakke(re) lichaam maar in het achterhoofd houdt, is het best mogelijk om die alcohol te laten voor wat het is. Maar er blijkt nu nog een drankje te zijn dat onschuldig leek, maar dat toch niet helemaal is.

Het wordt lastig om dit drankje voortaan te laten staan…

Slecht nieuws
We hebben slecht nieuws voor koffiedrinkers. Wie wil afvallen kan het bakkie pleur maar beter links laten liggen. Dit blijkt uit onderzoek van de Connell Universiteit. Dit komt niet alleen doordat het kopje vaak gepaard gaat met een ‘koekje bij de koffie’. Volgens de universiteit beïnvloedt koffie de manier waarop je brein smaken registreert.

Suiker registreren
Wat blijkt nu? Na het drinken van koffie, zijn je hersenen minder goed in staat om suiker te registreren. Dit klinkt niet heel concreet natuurlijk, maar het houdt in dat je hierdoor juist meer zin hebt in zoetigheid. Neem je dat koekje? Dan is de kans groot dat je daarna nog een koekje wilt omdat je de smaak niet goed hebt meegekregen.
Dit effect treedt echter alleen op bij koffie met cafeïne. Cafeïne is namelijk de stof die deze werking heeft op de hersenen. Een kopje decaf kan dus de oplossing zijn. Maar een sterke wilskracht doet natuurlijk ook wonderen.

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Pexels