Tien huishoudelijke middeltjes die je droge hoest kunnen verzachten

droge hoest

Zo kom jij van die vervelende hoest af

Hè bah, het is weer zo ver, je hebt een flinke verkoudheid mét droge hoest te pakken. Na een paar dagen snotteren en hoesten voel je je meestal wel weer beter, maar helaas kan een droge hoest lang aanhouden. Je keel voelt droog aan en je stem wordt schor. Vooral ’s nachts kun je geteisterd worden door het vervelende hoestje. Je kunt een duur hoestdrankje kopen, maar deze natuurlijke middeltjes werken beter, zijn goedkoper én gezonder!

Je hoeft bij droge hoest niet meteen naar de drogist te rennen, want deze middeltjes heb je al in huis.

Water

Een droge hoest wordt vaak veroorzaakt of versterkt door dorst. Je droge keel begint sneller te kriebelen waardoor er weer een hoestbui aankomt. Zorg er dus voor dat je genoeg drinkt en altijd water naast je bed hebt staan om ook ’s nachts je dorst te lessen.

Knoflook

Knoflook werkt antibacterieel en remt virussen. Handig dus, als je verkouden bent! Ook sterkt knoflook je immuunsysteem aan, waardoor je dus minder snel last krijgt van een nieuwe verkoudheid. Je gebruikt knoflook misschien al wel door je eten, maar om er echt profijt van te hebben als je last hebt van droge hoest, kun je het beste een soort thee maken met stukjes knoflook, honing en oregano. Drink dit een paar keer per dag om snel van je hoest af te komen.

Gember en munt

Gember en munt zijn erg goed voor je keel en longen. De ingrediënten maken het slijm in je longen los en verzachten de pijn in je keel. Zet thee met verse gember en voeg verse munt toe. Drink dit twee of drie keer per dag en je merkt meteen verschil.

Honing

Deze truc kende je misschien al, want het werd vroeger vaak gebruikt. Honing is antibacterieel en verzacht je geïrriteerde keel. Je kunt bijvoorbeeld ’s ochtends en ’s avonds een eetlepel honing eten of voeg het toe aan je thee.

Honing en zwarte peper

We hebben de voordelen van honing al opgenoemd, maar de combinatie van honing met zwarte peper is een echte krachtpatser om van hoest af te komen. Voeg een theelepel honing en een theelepel peper aan een glas kokend water toe en drink dit op. Het is natuurlijk pittig, maar daardoor lost het eventuele slijm in je longen op. Drink dit twee keer per dag.


Pagina 1/2