Droge lippen: door dit drankje heb je daar sneller last van

droge-lippen-koffie

En we zijn er allemaal schuldig aan

Droge lippen kunnen erg vervelend zijn. Eten en drinken gaat lastig, er kunnen wondjes ontstaan en het ziet er gewoon niet heel fijn uit. Droge lippen kunnen door verschillende factoren ontstaan. Wist je dat zelfs koffie hier een grote rol in speelt? Droge lippen kunnen namelijk een signaal zijn dat je te veel koffie drinkt. Oeps! 

Lippen bestuderen

Drink je veel koffie, dan moet je in de ochtend eens goed naar je lippen kijken. Word je wakker met zachte, glanzende lippen? Of zijn ze vaak droog en gebarsten? Je lippen laten zien of je uitgedroogd bent. Droge en gebarsten lippen zijn een teken dat je te weinig drinkt. Ook kan het zo zijn dat je te veel van het verkeerde drankje drinkt. In cafeïne zit een stofje dat er namelijk voor zorgt dat je vaker naar het toilet moet. Dit komt doordat het de aanmaak van urine in je nieren stimuleert. Hierdoor raak je veel sneller vocht kwijt en dit zorgt voor uitdroging. Koffie kan dus de boosdoener zijn van je pijnlijke lippen.

Een glas water

Je kunt je ochtend daarom het beste beginnen met een glas water. Hoewel het een fijn geluid is om het koffiezetapparaat in de ochtend te horen pruttelen, is dit niet goed voor je lichaam. Een kopje koffie kan namelijk niet het vochttekort dat je ’s nachts hebt opgebouwd aanvullen. Begin daarom de dag met twee grote glazen water. Je zult merken dat je niet alleen veel sneller wakker bent, maar je hersenen functioneren ook beter. En dan ben je dat ‘wazige’ ochtendhoofd zo kwijt!

Afwisselen

Voorkom droge lippen daarom door voldoende water te drinken. De koffie hoef je niet te laten staan, maar kun je beter wel afwisselen met water. Gedroogde lippen worden daardoor verleden tijd en je zult merken dat je lichaam dit ook gaat waarderen.

Lees ook: Feit of fabel: is lippenbalsem echt verslavend?

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Jenny Ueberberg