Aha: hierdoor krijg je die droge plekjes rondom je neus in de winter

En nog wel belangrijker: dit kun je tegen die droge plekjes doen

Smeren met vaseline om je schrale lippen te verzachten is in de winter vaak niet genoeg. Ook de rest van je gezicht krijgt wat te voortduren tijdens de koude maanden van het jaar. Zo ontstaan er rondom je neus vaak droge plekjes. Hoe komt dat eigenlijk?

Velletjes en droge plekjes

Zitten er velletjes of droge plekjes op of rondom je neus? Dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben hier last van nu de temperaturen dalen. En eigenlijk is dat helemaal niet zo gek. Je neus is namelijk de plek in je gezicht waar de meeste lucht in en uitgaat. Omdat de lucht nu ook nog eens droger en kouder is, kan de huid rondom je neus sneller uitdrogen.

Minder poriën

Droge en koude lucht is dus de boosdoener, maar ook je poriën spelen hierin een rol. Of eigenlijk het gebrek aan poriën. De huid rondom je neus bevat minder poriën – er zijn dus minder natuurlijke oliën aanwezig op dit stukje huid – en ook daardoor droogt de huid rondom je neus sneller uit.

Smeren, smeren, smeren

Het is belangrijk om het vochtgehalte van je huid in balans te houden. Smeren met dag- en nachtcrèmes helpt, mits je dat consistent doet. Breng ’s avonds een goede nachtcrème aan, reinig ’s ochtends de huid goed en breng daarna een dagcrème aan. Doe dit elke dag en niet slechts een paar keer in de week. Het is overigens niet nodig om een dikke laag aan te brengen. Je huid kan daardoor te afhankelijk worden van de crèmes en hierdoor zelf minder talg gaan produceren. En dan eindig je alsnog met een droge huid.

Scrubben

Die velletjes op je gezicht ben je wellicht liever arm dan rijk. Scrubben kan helpen om van de velletjes en andere dode huidcellen af te komen, maar je kunt er je huid ook mee beschadigen. Gebruik daarom een speciale scrub voor je gezicht en houd het het liefst bij 1 á 2 keer scrubben per week.

Lees ook: Last van een droge huid in de winter? Verhelp het met deze tips

Bron: Flair | Beeld: Unsplash, Joe Yates