Zes redenen waarom je regelmatig duizelig bent, de oorzaak is zelden ernstig!

oorzaak

De oorzaak ligt vaak voor de hand

Het is een enge gewaarwording: duizeligheid. Je hebt het gevoel alsof je de controle verliest en alsof je mogelijk zelfs zou kunnen flauwvallen. Je maakt je misschien druk om deze verschijnselen, maar gelukkig is de oorzaak van duizeligheid zelden ernstig.

1. Lage bloedsuiker

Wanneer je duizelig bent kan het heel goed zijn dat je een lage bloedsuikerspiegel hebt. Je kunt dan het beste nagaan of je onlangs nog iets hebt gegeten. Zo niet, dan is het zaak om zo snel mogelijk even een broodje te smeren. Je zult zien dat je je snel weer beter voelt

2. Je bent uitgedroogd

Wanneer je te weinig gedronken hebt en dus uitgedroogd bent, kun je duizeligheid ervaren. Vooral wanneer het kwik stijgt willen we nogal eens vergeten onze waterinname daar op aan te passen. Drink je dan echt te weinig, dan kan iedere zweetdruppel ervoor zorgen dat je duizelig wordt. Gauw een paar glazen water drinken dus!

3. Een oorinfectie

Een infectie in het binnenoor kan problemen met je evenwichtsorgaan veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld komen door een sinusinfectie, een verkoudheid, een bacterie of een virus. Heb je hier ook oorpijn bij, dan kan een tripje naar de huisarts uitsluitsel bieden.

4. Bloedarmoede

Ook bloedarmoede of een ijzertekort kunnen voor verschillende vervelende symptomen zorgen. Duizeligheid is daar eentje van. Symptomen die ook zijn ontstaan door bloedarmoede of een ijzertekort zijn vermoeidheid, een licht gevoel in het hoofd en een versnelde hartslag.

5. Medicatie

Bepaalde medicatie kan ook als bijwerking hebben dat je duizelig wordt. Heb je aanvallen van duizeligheid nadat je je medicatie hebt ingenomen, dan is het wel zaak om advies van een arts in te winnen.

6. Allergiën

Een allergie kan ervoor zorgen dat er ontstekingen of blokkades ontstaan in het middenoor. Je lichaam probeert dan de druk te reguleren, waardoor je duizelig wordt.

Mochten al deze oorzaken bij jou niet aan de orde zijn, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tiphero | Beeld: Reason Takes You Only So Far, door David Goehring onder de licentie CC BY 2.0