Ben je niet echt sportief van nature? Dat komt door je moeder! Lees maar eens.

lui

Ben jij niet zo sportief, je kan er niks aan doen!

Ben jij niet zo sportief en heb je geen idee hoe dat komt? Wij kennen het en hebben er ook last van. Het blijkt dat het niet in je genen zit maar je het van je moeder hebt meegekregen, tag haar maar even 😉

Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap veel bewegen, sportievere kinderen krijgen. Er is een duidelijk verband te vinden. De onderzoekers willen hun resultaten bekend maken in de hele wereld om obesitas te bestrijden.

Als vrouwen tijdens de zwangerschap veel bewegen dan worden de hersenen van de baby gestimuleerd. Hierdoor zullen de kinderen in hun latere leven actiever zijn. Sportiviteit is dus niet echt genetisch bepaald, zoals veel wordt gedacht. Het gedrag van de moeder en omgeving heeft meer invloed op je sportiviteit.

In de studie zijn muizen gebruikt, die genetisch identiek waren. De ene helft kreeg een loopwiel tijdens de zwangerschap en de andere helft niet. De muizen met het loopwiel waren veel actiever: ze liepen bijna tien kilometer per nacht. zelfs al ze bijna moesten bevallen, wisten ze ’s nachts nog drie kilometer af te leggen. Het resultaat: zelfs toen de geboren babymuizen volwassen werden, waren degene met sportieve moeders nog vijftig procent actiever dan hun soortgenoten.

Zwangere vrouwen hoeven nu niet overdreven te gaan sporten maar minimaal 30 minuten per heeft al een positieve uitwerking!

Array