Eelt op je handen? Zo kun je er makkelijk vanaf komen

Op deze manieren kun je je eelt verminderen of er zelfs vanaf komen

Het is niet zo dat eelt op je handen pijn doet of schadelijk voor je is, maar mooi vinden de meesten het ook niet. Wil je van eelt op je handen afkomen? Dan kunnen de volgende remedies helpen.

 

Warm water

Je hoeft niet meteen naar het grove geschut te grijpen. Je handen twintig minuten in warm water laten weken kan soms genoeg zijn. Droog je handen daarna af en zie of je voorzichtig de eeltlaag kunt wegwrijven. Door het warme water is je huid zacht geworden en kan dit soms helpen. Deze manier klinkt misschien wel heel erg simpel, maar is volgens the American Academy of Dermatology de beste remedie om als eerst te proberen.

Appelciderazijn

Het zuurgehalte in appelciderazijn kan de harde huid van het eelt verzachten. Hiervoor kun je het beste een soort badje maken met vier delen warm water en een deel appelazijn. Laat je handen hier 20 minuten in weken. Droog je handen daarna wederom af en probeer of je het eelt los kunt wrijven of misschien los kunt trekken. Trek echter alleen als je merkt dat de eeltlaag loszit. Peuter je hieraan terwijl het eigenlijk niet wil? Dan kan een huidinfectie ontstaan.

Casterolie

Casterolie, ook wel wonderolie genoemd, is een olie die je bij de Holland & Barrett kunt bemachtigen en die je van je eelt af kan helpen. De olie bevat eigenschappen die het eelt op je handen zacht kan maken, waardoor je het eelt kunt wegwrijven. Dit werkt het beste als je je handen in warm water later weken met 5 eetlepels casterolie. Ook kalmeert de casterolie de huid rondom het eelt.

Lees meer manieren op de volgende pagina.

Pagina 1/2