Eerder gooiden wij uienschillen altijd gewoon weg, maar nu we dit hebben gelezen laten we dat wel uit ons hoofd!

We zien je nu naar de prullenbak kijken en denken ‘eeh ja, leuk en aardig, maar wat moet ik nou met een paar uienschillen?’ Nou, dit dus:

  • Uienschillen bevatten meer antioxidanten dan de ui zelf, gooi de uienschillen dus bij de bouillon en trek er soep van! Haal de schillen eruit wanneer de soep klaar is. Heel gezond!
  • Je kunt er ook uienthee van maken. Het drinken van deze thee vermindert de kans op hart- en vaatziekten, darmkanker, type 2 diabetes en gastro- intestinale problemen. Doe uienschillen in een thee-ei en trek er thee van. Klinkt vies, maar het zal je verbazen hoe goed het smaakt!
  • Uienschillen werken heel goed tegen schimmels en het bevat bouwstenen voor planten. Gooi je uienschillen in de tuin neer of meng het in compost.
  • Last van psoriasis? Breng met een watje wat afgekoelde uienschillen thee aan op geirriteerde gebieden voordat je gaat slapen.

Dit wisten wij ook nog niet, wij denken in ieder geval wel drie keer na voordat we deze waardevolle voedingsmiddelen in de prullenbak gooien! En jij?


Pagina 2/2