Eerste corona-patiënt in Nederland gemeld

Het gaat om een 56-jarige man uit Loon op Zand

Hoewel het er al een tijdje aan zat te komen, is het nu een feit: het coronavirus is officieel naar Nederland overgewaaid. Gisteravond meldde de RIVM dat de eerste corona-patiënt in ons land is aangetroffen. Het gaat om een 56-jarige man uit Loon op Zand. Hij is in Tilburg opgenomen in het ziekenhuis. 

Eerste besmetting

De eerste coronabesmetting in Nederland heeft zich aangediend. De patiënt is hoogstwaarschijnlijk besmet geraakt nadat hij kortgeleden de Italiaanse regio Lombardije bezocht, waar het virus al heerste. Ook zou hij carnaval hebben gevierd. De GGD onderzoekt momenteel zijn contacten. De 56-jarige man ligt in isolatie in een ziekenhuis in Tilburg.

Familieman

De RIVM meldde gisteravond dat het nieuwe coronavirus (COVID-19) was vastgesteld, na onderzoek in een laboratorium. De man in kwestie testte twee keer positief op het virus. Volgens diverse bronnen heeft de man nog carnaval gevierd in zijn dorp Loon op Zand. Er is een kans dat hij daarbij andere mensen heeft besmet, als hij destijds al virusklachten had. Eén van de bronnen meldt aan het AD dat het om een ‘zeer gewaardeerde inwoner van Loon op Zand’ gaat. “Laten we uit respect voor deze toffe lieve familieman en zijn familie allemaal bij de feiten blijven en hem een zeer spoedig herstel toewensen”, voegde de bron eraan toe.

Naar omstandigheden goed

De corona-patiënt werd woensdag al opgenomen in het Tilburgse ziekenhuis, meldt een woordvoerder. “De man wordt in isolatie verpleegd.” Naar omstandigheden gaat het goed met hem, liet burgemeester van Tilburg Theo Weterings gisteravond bij Jinek weten. Het RIVM blijft naar eigen zeggen alert op mogelijke nieuwe besmettingen en past hetzelfde protocol toe als er nieuwe besmettingen geconstateerd worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt.

Lees ook: Gewoon griep of het coronavirus: wij leggen je uit hoe het zit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill