Eerste groep dertigers wordt gevaccineerd tegen het coronavirus

vaccin dertigers

Het tempo van vaccineren gaat behoorlijk omhoog

Het vaccineren in Nederland had te maken met een stroeve start, maar inmiddels lijkt het tempo omhoog te gaan. De eerste groep dertigers kunnen zich namelijk voorbereiden op een uitnodigingsbrief voor een coronavaccinatie. Mensen die in 1981 zijn geboren, kunnen vanaf dat moment online een afspraak inplannen. 

Uitnodigingsbrief

Ben je geboren in 1981? Dan kun je aanstaande vrijdag een uitnodiging voor een coronavaccinatie op je deurmat verwachten. De eerste groep dertigers wordt namelijk vanaf dat moment uitgenodigd om een coronavaccinatie te halen. Ook mensen die nu nog 39 zijn en later dit jaar hun veertigste verjaardag vieren, kunnen een uitnodiging verwachten. En dit laat blijken dat het vaccineren behoorlijk op gang is in Nederland.

Uitnodiging afwijzen

Volgens de GGD gaat het bij deze groep dertigers in totaal om 210.000 mensen. Het is mogelijk dat dertigers die geboren zijn in 1981 inmiddels al gevaccineerd zijn, vanwege hun werk in de zorg of een medisch risico. Deze personen mogen de uitnodiging voor een coronavaccinatie dan ook weggooien.

Rap tempo

Dat het tempo van vaccineren enorm omhoog loopt, dat blijkt wel uit de oproepen die de GGD naar buiten brengt. Vorige week waren mensen uit met het geboortejaar 1969 tot en met 1978 uitgenodigd om een afspraak te maken. Personen die geboren zijn in het jaar 1980 ontvingen afgelopen maandag al een uitnodiging voor een coronaprik. Hoewel Nederland alsnog een paar weken uitloopt, lijkt het vaccineren eindelijk de goede kant op te gaan.

Zien: Mark Rutte heeft coronavaccinatie laten zetten

Bron: Welingelichte Kringen | Beeld: Pexels

Array