Dit effect heeft een half uurtje wandelen per dag op je lichaam

1. Spataderen

Haal die wandelschoenen maar uit de kast, want van een stevige wandelsessie worden je benen strakker. Je krijgt er niet alleen stalen kuiten en billen van, maar het kan er ook voor zorgen dat je minder last krijgt van spataderen. Dubbele winst dus!

2. Vetpercentage

Niet alleen je benen en billen worden strakker door te wandelen, maar ook je buik! Door een blokje om te gaan, neemt je vetpercentage af. Dit merk je waarschijnlijk niet meteen op de weegschaal, maar het kan je wel opvallen dat je broek losser om je heupen zit. Je kunt nog sneller resultaat boeken door je buikspieren aan te spannen tijdens het lopen.

3. Geest

Een wandeling door de natuur doet wonderen voor je humeur, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Essex. Het verlaagt depressieve gevoelens en geeft je zelfvertrouwen een boost. Kies dus eens voor een route door het bos, het park of langs het water. Je brein zal je dankbaar zijn!

4. Gezondheid

Wandelen kan soms zelfs effectiever zijn dan rennen. Onderzoekers van het Lawrence Berkley National Laboratory in California hebben participanten tussen de 18 en 80 jaar gedurende 6 jaar geobserveerd, Zij ontdekten dat wandelen het risico op hartfalen met 9,3 procent verlaagt, waar dit voor hardlopen 4,5 procent is. Prima excuus dus om niet te gaan hardlopen en in plaats daarvan een blokje om te gaan!

Lees ook: Ibuprofen en paracetamol: kun je ze combineren of gaan ze niet samen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash