Energieboost nodig? Deze voedingsmiddelen werken beter dan koffie!

voedingsmiddelen

Het zijn nog lekkere voedingsmiddelen ook!

Ook regelmatig een dipje als je aan het werk bent? Dan ben je waarschijnlijk geneigd om direct naar de koffie te grijpen. Veel koffie drinken kent echter ook zijn nadelen: het kan slapeloosheid, vermoeidheid, geïrriteerdheid en hoofdpijn veroorzaken. Je kunt je energie dan ook beter uit een andere hoek halen. 

Zoals met deze voedingsmiddelen!

Belegen kaas

’s Ochtends een broodje met belegen kaas eten zorgt ervoor dat je voldoende energie hebt om de dag aan te kunnen. In belegen kaas zit namelijk het aminozuur tyramine, wat een oppeppend effect op de hersenen heeft.

Bananen

Oma zei vroeger niet voor niets dat je een banaan moest eten als je zenuwachtig was. Bananen geven je energie en zorgen ervoor dat je beter kunt presteren bij het uitvoeren van je taken. Mocht je bananen nou echt heel erg vies vinden, dan werkt een peer ook prima.

Pure chocolade

Ook pure chocolade kan ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren. Dit effect ontstaat door de cacao, dus hoe donkerder de chocolade hoe oppeppender het zal werken.

Zalm

In zalm zitten omega 3-vetzuren, wat een stof is die ons lichaam om kan zetten naar energie. Hierdoor kun je een middagdipje gemakkelijk te boven komen.

Sojabonen

Ook sojabonen bevatten omega 3-vetzuren. Daarnaast zijn de boontjes ook een enorme bron van ijzer. Hierdoor zijn de bonen geschikt voor een goede energieboost en werken ze ook nog eens concentratie verhogend. Ze zijn ook nog eens hartstikke lekker.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest
Bron: Libelle | Beeld: Learning door CollegeDegrees360 onder de licentie CC BY-SA 2.0