DIT kan er op wijzen dat je huwelijk gaat eindigen in een echtscheiding…

Minachting: Zuchten, met de ogen rollen en onverholen ergernis zijn dé aanwijzingen dat een relatie gaat stuklopen. Je hoeft het niet met alles eens te zijn, maar dan is het wel belangrijk dat je elkaar waardeert en elkaars verschil van mening respecteert. Dat is beter dan elkaars verschillen bestempelen als stom en verkeerd. Lukt dit niet meer? Ga dan eens nadenken of je nog wel gelukkig van deze relatie wordt.

Nooit ruziemaken: Dit klinkt tegenstrijdig, maar dit is een teken van confrontatie-vermijdend gedrag. En als je nooit de confrontatie opzoekt over ergernissen, ga je het opkroppen. En dan is op een gegeven moment de emmer vol als het al veel te laat is. Je partner is je beste vriend, vertrouweling en geliefde. Eigenlijk zou je alles met hem/haar moeten kunnen bespreken. Je zou elkaar moeten kunnen bekritiseren zonder dat je huwelijk daardoor op het spel wordt gezet. Probeer je over je angst heen te zetten en bespreek wat je dwars zit.

Weinig met elkaar gemeen hebben: Het is waar dat tegenpolen elkaar aantrekken, maar ga er niet automatisch vanuit dat de eigenschappen waar jij voor viel een garantie zijn voor het slagen van een huwelijk. Bijvoorbeeld: als de één een extrovert type is die het heerlijk vindt om tot in de late uurtjes uit te gaan en de ander geniet van een warm bad om 19 uur ’s avonds, gevolgd door een glas melk en een goed boek, dan wordt het voor dit stel heel moeilijk om hun levensstijl met elkaar te combineren. Probeer compromissen te sluiten over verschillen.

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash


Pagina 2/2