Door dit eten verbrand je meer vet tijdens het sporten

Dit eten zorgt ervoor dat je meer vet verbrandt tijdens het sporten

Er zijn verschillende redenen om te sporten. Voor de één is het een hobby of een sociale activiteit, zoals een teamsport. De ander doet het puur om gezond te blijven of zelfs af te vallen. Behoor jij tot die laatste categorie en sport je omdat je graag een slanker lijf wil? Dan helpen we je graag een handje. Eet bijvoorbeeld een van deze vijf dingen om meer vet te verbranden tijdens je training.

Eet een van deze vijf dingen voordat je gaat sporten om je vetverbranding op gang te brengen.

1. Fruit en noten

De combinatie van de vezels in fruit en de eiwitten en vetten uit noten is ideaal voor het sporten. Door complexe koolhydraten te combineren met eiwitten, kun je beter presteren tijdens de training. Hierdoor krijgt je vetverbranding automatisch een opkikker. Eet dit natuurlijk niet gelijk voor het sporten, maar wacht even tot het gezakt is.

2. Havermout

Ook havermout zit vol complexe koolhydraten en vezels, die ideaal zijn om extra vet te verbranden. Je zit lang vol door havermout en je krijgt er veel energie van, zodat je het langer volhoudt tijdens de training.

3. Ananas

Blijkbaar is ananas het beste fruit om te eten voor je training. Ananas zit namelijk vol koolhydraten en vezels waardoor je energie krijgt zonder suikerpiek. Daarnaast zit er veel water in ananas, waardoor je dus wat extra vocht binnenkrijgt en dit ook langer vasthoudt.

4. Bananen

Als je de rode draad nog niet hebt gevonden, verklappen we het nu: koolhydraten zijn heel belangrijk! En dan wel gezonde, complexe koolhydraten in bijvoorbeeld bananen. Deze geven je veel energie waardoor je langer door kunt gaan en ook intensiever kunt trainen. Ook helpen ze je om sneller in de staat van vetverbranding te komen.

5. Citroensap

Je kunt natuurlijk niet nog iets eten vlak voor de training, maar wél drinken. Experts raden aan om een kwartiertje voordat je gaat sporten het sap van een kwart citroen bij een glas water te doen en dit op te drinken. Citroenen verhogen je stofwisseling en zorgen er dus voor dat je extra calorieën verbrandt tijdens je work-out.

Lees ook: Met deze alledaagse bezigheden verbrand je verrassend veel calorieën

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels