Deze drie etenswaren uit je keukenkastje verminderen brandend maagzuur

etenswaren brandend maagzuur

Met deze etenswaren uit je keukenkastje kun je brandend maagzuur verminderen

We hebben er allemaal weleens last van: brandend maagzuur. Dit vervelende, brandende gevoel in de slokdarm en maag kan voor veel lasten zorgen. Een zure maaginhoud stroomt bij brandend maagzuur terug in de slokdarm. Er zijn verschillende manieren om het brandende maagzuur te verminderen of te voorkomen, maar we hebben niet altijd de juiste middelen in huis. Gelukkig is er ook een drietal etenswaren dat je waarschijnlijk in je keukenkastje hebt staan om de klachten kunnen verminderen.

Door een van deze drie dingen te eten, verminder je het brandende gevoel in je maag en slokdarm.

Oorzaken brandend maagzuur

Met name na het nuttigen van een zware maaltijd kan maagzuur opspelen. Dit komt omdat de druk in je maag na het eten van maaltijden verhoogd is. Het sluitspiertje van de maag en slokdarm staat open om overbodige lucht kwijt te raken. Wanneer de sluitspier open staat is het mogelijk dat er maagzuur mee naar boven komt. Mensen die vaker dan twee keer per week last hebben van maagzuur, hebben waarschijnlijk een sluitspier die vaker dan gemiddeld open staat. Dit kan veroorzaakt worden door vet of gekruid voedsel, overgewicht, zwangerschap, alcohol, roken, stress of vermoeidheid.

Drie etenswaren

Krijg je spontaan last van brandend maagzuur en heb je niet de juiste medicatie in huis om de pijn te verlichten? Kijk dan even in je keukenkastje of je een van de volgende etenswaren hebt staan:

  • Augurken
  • Rauwe havermout
  • Appelazijn

Deze drie etenswaren kunnen maagzuur verlichten. Zo kunnen augurken het maagzuur verdunnen, vermindert droge havermout de pijn van zure reflux en kan een slokje appelazijn de ph-waarde van de maag verlagen. Je zult merken dat een van deze etenswaren het brandende maagzuur binnen enkele minuten verlicht!

Lees ook: Ben jij een slechte slaper? Probeer deze voedingsmiddelen dan eens te laten staan!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: LibelleTV | Beeld: Videostill, LibelleTV