Deze etherische oliën helpen tegen elke vorm van hoofdpijn

Migraine

Er zijn genoeg redenen om van de geur van lavendel te houden. Onderzoek toont aan dat de bloemengeur voor ontspanning kan zorgen en je slaap kan verbeteren. Daarnaast heeft een studie van European Neurology aangetoond dat inhalatie van etherische lavendelolie gedurende 15 minuten migrainepijn kan verlichten. Adem direct uit de fles bij de eerste tekenen van hoofdpijn of gebruik deze etherische olie in een gezichtsmassage. Voeg 1 druppel lavendelolie toe aan een theelepel ongeparfumeerde gezichtscrème en masseer hiermee de kaak, de slapen en het voorhoofd.

Hormonale hoofdpijn

Hormonen kunnen onze beste vrienden, maar ook onze ergste vijanden zijn. Vooral wanneer de oestrogeen al vlak voor je menstruatie opduikt en een vervelende hoofdpijn veroorzaakt. Verondersteld wordt dat geranium olie kan werken aan de bijnierschors en de hypofyse om de hormoonspiegels te beheren. Gebruik deze zoete bloemige geur op je buik door één druppel olie toe te voegen aan een theelepel kokosolie of vaseline en masseer in een cirkelvormige beweging. Ook kun je 5 tot 8 druppels olie met een eetlepel kokosolie toevoegen aan een warm bad.

Hoofdpijn door uitdroging

Uitdroging is een van de eerste oorzaken van hoofdpijn. Klinkt logisch, het brein bestaat voor ongeveer 73 procent uit water en als er niet voldoende vocht binnenkomt, kunnen de hersenen van de schedel loskomen en pijn veroorzaken. Maar meer water drinken is niet altijd voldoende om de hoofdpijn te verminderen. Probeer eens een koud kompres waar etherische oliën aan zijn toegevoegd. Voeg 1 tot 2 druppels pepermunt-, sinaasappel- of mandarijn olie toe aan een klein bakje koud water. Dompel hier een washandje in, wring het uit en leg het over je voorhoofd terwijl je je ontspant.

Pagina 2/2

Lees ook: Dit is hoeveel slaap we nodig hebben per leeftijd, van baby tot oudere

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay