Experts: kerstfilms kijken is goed voor je gezondheid

kerstfilms

Heb je nog meer redenen nodig om vanavond een kerstfilm te kijken?

Laat de Christmas bells maar rinkelen, zet de kerstmuziek keihard aan en kijk al je favoriete kerstfilms voor de honderdste keer opnieuw. Dat laatste is namelijk héél goed voor je gezondheid, volgens een expert. 

Happiness booster

Met een pyjama aan op de bank, dekentje over, kerstfilm aan. Perfecter kunnen onze avonden niet worden. De wetenschap is het hier helemaal mee eens. Volgens een psycholoog zorgen kerstfilms voor een directe happiness booster. Dat vertelt zij aan DoYouRemember. Als je van een kerstfilm aan het genieten bent, komt het hormoon dopamine vrij. Dit staat ook wel bekend als het gelukshormoon. Hierdoor voel je je dus erg gelukkig.

Angst en stress

Daarnaast kan dopamine helpen tegen angstgevoelens en stress. Vooral in deze tijden van corona hebben veel mensen last van stress en depressieve klachten. Zo nu en dan een kerstfilm kijken is dus helemaal niet zo’n slecht idee. Laat je dus niet uitlachen als je Home Alone of The Grinch voor de honderdste keer aan zet. Je doet het voor je gezondheid. Toch?

Kerstfilms

Inspiratie nodig voor wat leuke kerstfilms om te kijken? Volgens onderzoek zijn dit de tien beste klassiekers. Ga je liever op zoek naar een nieuwe kerstfilm? Goed nieuws! Deze kerstfilms verschijnen namelijk dit jaar nieuw op Netflix. Dat wordt bingen!

Lees ook: Aftellen met Minoes: Action verkoopt adventskalender voor katten

Bron: Good To Know, DoYouRemember | Beeld: Unsplash