Een filter in je mondkapje? Dit is hoe vaak je hem moet verwisselen

filter mondkapje

Een filter kan je extra beschermen bieden, maar deze moet je wel geregeld verwisselen

Veel mensen hebben een filter in hun stoffen mondkapje voor wat extra bescherming. Maar hoe vaak moet je dat filter dan verwisselen, zul je je ongetwijfeld afvragen. Nou, gewoon even vaak als dat je je mondkapje wast.

Filters

Nog steeds is een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht. Veel mensen zijn dan ook druk met de naaimachines in de weer geweest om de leukste mondkapjes te maken. Hierin wordt vaak een filter geplaatst voor extra bescherming. Je kunt er zelf bijvoorbeeld een stukje keukenpapier of een koffiefilter bij in doen, maar je kunt ook speciale filters kopen.

Verwisselen

Als je een stoffen mondkapje hebt, moet je deze elke keer na gebruik wassen. Maar hoe zit dat dan met het filter? Moet je deze dan direct weggooien of kun je het gerust nog een keer gebruiken? Internist en geriater Daniel Devine geeft aan Popsugar het antwoord. “Net als dat je je mondkapje na elk gebruik wast, moet je het filter ook elke keer verwisselen.” Het is dus verstandig om altijd een extra filter, net als een extra mondkapje, bij de hand te hebben.

Lees ook: Witgoud en diamanten: dit is het duurste mondkapje ter wereld

Bron: POPSUGAR | Beeld: Pexels