Deze formule vertelt je hoeveel calorieën je verbrandt in je slaap

slapen

Een simpele formule vertelt het je 

Het is een welbekend gegeven dat je calorieën verbrandt door te bewegen, ook weten we dat we in ruststand, dus wanneer we slapen, alsnog calorieën verbranden. Maar hoeveel zijn het er precies? Een handige formule kan je op basis van jouw gewicht en jouw lengte vertellen hoeveel calorieën jij verbrandt wanneer je op een oor ligt. 

Het aantal calorieën valt ons niet tegen. 

Afvallen

Hoeveel calorieën jij precies in je slaap verbrandt, kan handig zijn om te weten als je wilt afvallen. Daarnaast kan dit gegeven ook handig zijn als je juist wilt aankomen of op gewicht wilt blijven. Het geeft je namelijk wat meer inzicht in je calorieverbruik. Hoeveel je precies verbrandt, verschilt per persoon en je kunt het nu zelf uitrekenen.

Formule

Het tijdschrift European Journal of Clinical Nutrition publiceerde een formule waarmee je kunt uitrekenen wat je basale metabolisme (BMR) is. Je BMR vertelt je hoeveel calorieën je lichaam in rust verbrandt. Het vertelt je dus ook hoeveel calorieën je gedurende de dag verbrandt, maar het verbranden gaat gewoon door wanneer je slaapt. De Harris-Benedict-formule kun je toepassen om je caloriegebruik in rust te berekenen. Let op, deze formule is voor vrouwen.

BMR = 655,1 + (9,563 x gewicht in kg) + (1,850 x hoogte in cm) – (4,676 x leeftijd in jaren).

Hieronder hebben we even een voorbeeldberekening gemaakt van een 40-jarige vrouw van 1,70m en 70 kilo. De vrouw in kwestie verbrandt in 24 uur tijd 1451,98 calorieën. 

655,1 +  (9,563  x 70) + (1,850 x 170) – (4,676 x 40) = 1461,98

Slaap

Als je probeert af te vallen door veel te sporten en spieren te kweken, dan is het belangrijk dat je je lichaam ook tijd geeft om te herstellen. Zorg er daarom voor dat je per nacht 7 tot 8 uur slaap krijgt. Als je niet genoeg slaapt, krijgt je lichaam het moeilijker om te herstellen en dit kan gewichtverlies belemmeren.

Lees ook: Afvallen zonder naar de sportschool te gaan? Deze vrouw vertelt hoe ze het deed

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Popsugar | Beeld: Pexels