Deze foto toont hoe het écht is om te leven met een depressie

Depressie

Deze foto over depressie gaat momenteel viraal

Een kiekje dat Katelyn Marie Todd deelde op Facebook gaat momenteel de hele wereld over. Op de foto is te zien hoe de vrouw haar lokken borstelt. Niets bijzonders, denk je misschien in eerste instantie. Maar het was de eerste keer in een maand tijd dat de jonge vrouw zich hiertoe aan kon zetten…

“Ik heb vandaag mijn haar geborsteld. Voor het eerst in vier weken tijd”, begint Katelyn haar Facebookbericht. “Het was dof en klitte samen. Het brak en het scheurde bij elke beweging.” In het bericht, dat op moment van schrijven 261.993 keer is gedeeld, deelt Katelyn de waarheid over depressie. Ze is goudeerlijk over de impact van de depressie.

De harde realiteit van depressies
“Ik huilde toen ik het waste en er conditioner indeed, omdat ik vergeten was hoe het voelde om mijn vingers door mijn haar te halen. Ik borstelde mijn tanden ook, voor het eerst in een week. Mijn tandvlees bloedde. Het water werd rood. Ik moest weer huilen.”

“Toen ik uit de douche kwam, kon ik niet stoppen met aan mijn armen en haar ruiken. Een tijd lang vermeed ik knuffels omdat ik nooit lekker ruik. Ik ruik altijd alsof ik een week bedrust heb gehad. Ik heb geen schone kleren, omdat ik te moe ben om ze te wassen.” 

Lees meer over Katelyns verhaal op de volgende pagina.


Pagina 1/2