Deze fout maakt waarschijnlijk iedereen na het tandenpoetsen

tandenpoetsen fout

Dit doe jij waarschijnlijk je hele leven al verkeerd!

In de ochtend, middag of avond poetsen we allemaal zorgvuldig onze tanden. Onbewust hebben we allemaal onze eigen manier van tandenpoetsen, die we twee of drie keer per dag herhalen. De handeling die we hoogstwaarschijnlijk allemaal doen is: je mond spoelen na het tandenpoetsen. Dit is vast herkenbaar, maar is dit eigenlijk wel zo goed voor je gebit?

Wij hebben het antwoord!

Fluoride

Dat we onze tanden goed moeten poetsen is geen nieuwtje, maar het omspoelen na de poetssessie is misschien niet bij iedereen bekend. Een mondhygiëniste uit Londen legt uit hoe dit zit: “We moedigen mensen aan om alleen overtollige tandpasta uit te spugen na het tandenpoetsen, maar niet om daarna alles weg te spoelen met water.” De reden hiervoor? Volgens de mondhygiëniste zit er in tandpasta fluoride wat ervoor zorgt dat je tanden sterker worden. Wanneer je dit gelijk van je tanden afspoelt, zullen je tanden tot de volgende poetssessie niet langer beschermd zijn.

Spoelen maar

Het is natuurlijk even wennen om ineens deze standaard handeling uit je poetsroutine te halen. Daarom kan je er ook voor kiezen om met iets anders te spoelen. Kies bijvoorbeeld voor mondwater. Wanneer je kiest voor een mondwater met fluoride, weet je zeker dat je tanden goed beschermd blijven. En dat wil je natuurlijk.

Nog beter

Nu we toch bezig zijn: een andere handeling waar we ons bijna allemaal ‘schuldig aan maken’, is het tanden poetsen na het ontbijt. Tandartsen raden aan om dit te veranderen, door je tanden voor het ontbijt te poetsen. Tijdens het ontbijt eten we vaak suikerhoudende producten. Poets je direct daarna je tanden, dan geef je je tanden niet de tijd om het glazuur op je tanden te laten herstellen. Wrijf je er vervolgens ook nog met een borstel overheen? Dan beschadig je het glazuur des te meer. Poets je gebit daarom vóór het ontbijt, of dertig minuten erna!

Lees ook: Gebruik jij tandpasta alleen maar om je tanden te poetsen? Als je dit leest niet meer!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash