Deze fouten zorgen ervoor dat jouw goede voornemen om af te vallen niet gaat lukken

fouten

Deze fouten zorgen ervoor dat jij niet afvalt

Wij hebben het ook elk jaar weer op onze lijst met goede voornemens staan: een paar kilo afvallen. We willen allemaal wel een paar kilo kwijt, strakker in ons vel zitten en zelfverzekerder zijn. Daarom beginnen we elk nieuwe jaar weer met goede moed aan ons nieuwe dieet en slepen we onszelf met frisse tegenzin naar de sportschool.

Maar om de één of andere manier lukt het ons niet om deze voornemens ook daadwerkelijk vol te houden en blijkt het lastiger dan gedacht om die broek in een maatje kleiner te kopen. Ga dan eens na of jij deze veelvoorkomende afvalfouten ook maakt.

Voedingssoorten helemaal schrappen

Zeg niet dat je helemaal geen suikers of koolhydraten meer gaat eten, want dan ga je het binnen een paar weken (of dagen) al afleggen. Dit is veel te beperkend en door bepaalde producten een no-go te maken krijg je er juist zin in. Verboden vruchten smaken immers het lekkerst. Dus, voorkom dat jij ’s straks nachts om 3 uur manisch zakken chips naar binnen staat te werken en wees gematigder. Zeg liever: ik beperk mijn suikerinname. Dit is een stuk haalbaarder.

Je hongergevoel negeren

Niet doen, dit werkt averechts. Misschien heb je het gevoel dat je er goed aan doet om je hongergevoel opzij te schuiven en aan een flesje water te gaan lurken, maar dit hou je niet vol. Dit ga je namelijk op een ander moment inhalen en dan eet je veel te veel, met als resultaat dat je juist aankomt in plaats van afvalt. Als je honger hebt kan je het beste iets eten. Grijp dan alleen niet meteen naar een Snickers, maar neem bijvoorbeeld een appel.

Sport kiezen op basis van het aantal calorieën dat je verbrandt

Lijkt een goed en effectief idee, maar om het op de lange termijn vol te houden moet je het toch echt ook nog een leuke sport vinden. Je kan wel elke dag gaan hardlopen omdat je daarmee veel verbrandt, maar als jij elke keer zuchtend en steunend je hardloopschoenen aantrekt hou je het na een paar weken wel weer voor gezien.

En trouwens, afvallen zit ‘m vooral in je voeding: het creëren van een calorie-tekort. Minder eten dan dat je verbrandt is de truc, sporten is een goede aanvulling. Je overschat snel wat je verbrandt met sporten. Experts zeggen ook wel: afvallen is 80 procent voeding, 20 procent sport. Succes!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pexels

Array