Het gaat nog niet goed met Milika Peterzon: “Het risico op nog een epileptische aanval bestaat altijd”

“Ik laat de hond uit met een fietshelm op”

Presentatrice Milika Peterzon werd in maart met spoed per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis nadat een voorbijganger haar had gevonden op de Hilversumse hei. Milika, die nog altijd herstellende is van een hersenbloeding, was getroffen door zware epileptische aanval.

Hersenbeschadiging
Aan de hersenbloeding, die Milika kreeg in september 2014, hield ze een hersenbeschadiging over. Sindsdien is haar leven drastisch veranderd; aan haar linkerkant kan de oud-presentatrice niet alles meer zien en het risico op epileptische aanvallen blijft bestaan. Door haar verminderde zicht mag ze niet meer autorijden en kan ze minder dan vroeger.

Epileptische aanval
Ook het risico op epileptische aanvallen is een reden dat ze niet meer achter het stuur mag: “Ik wist niet dat je epilepsie kon ontwikkelen na een hersenbloeding,” zo vertelt ze aan de Telegraaf. Na de epileptische aanval die ze begin dit jaar kreeg toen ze met haar honden aan het wandelen was, is Milika bang dat het nog een keer zal gebeuren: “Het enge is dat je gewoon omvalt en op de grond knalt. Daarom loop ik nu ook met een fietshelm op als ik de hond uitlaat. Ook slik ik nu medicijnen.”

Rode loper
Milika is dus nog lang niet de oude en het risico op een nieuwe aanval blijft bestaan, maar dat weerhoudt haar er niet van om weer in de schijnwerpers te stappen: vandaag zal ze voor het eerst in jaren weer op de rode loper staan. Ditmaal een rode loper van de Dierenbescherming, waarvoor ze tien jaar geleden een website voor asielhondjes lanceerde. Vandaag zal ze asielhondjes aankondigen en mensen oproepen via ikzoekbaas.nl de hondjes te adopteren.

Bron: de Telegraaf | Beeld: Videostill RTL Late Night