Wat gebeurt er eigenlijk met je borsten als je dagen geen beha draagt?

Wat doet het precies met je borsten?

Beha’s kunnen er nog zo mooi, sexy en chic uitzien, maar comfortabel zijn ze niet altijd. Een paar dagen behaloos klinkt voor sommigen dan ook als een ware utopie. Al zijn we wel benieuwd wat het nu precies voor je boezem doet.

Zonder steun

Je beha houdt de boel op z’n plek, dus zouden je borsten niet juist uitzakken als je de steun weghaalt? Nee, het tegendeel blijkt waar. De Franse onderzoeker en professor Jean-Denis Rouillon beweert dat je borsten juist mooier worden als je je borstenhouder vaarwel kust.

Slapper met beha

In een interview met het radiostation France Info sprak de professor hierover. “Medisch, fysiologisch en anatomisch gezien, hebben borsten er geen baat bij als de zwaartekracht ontzegd wordt. Integendeel, ze worden slapper met een beha.”

Lift

Rouillon doet die bewering niet zomaar. De professor bestudeerde 15 jaar lang 320 vrouwen tussen de 18 en 35 jaar oud in het Centre Hospitalier Universitaire in Besancon. Hij ontdekte dat de tepels van vrouwen in verhouding met hun schouders zich gemiddeld zeven millimeter hoger bevonden bij vrouwen die geen beha droegen. Ondanks dat zijn studie een lange was onder 320 vrouwen, benadrukt hij wel dat hij niet beweert dat zijn studie representatief is voor de wereldbevolking.

Voordelen

Aan hetzelfde radiostation deed ook de 28-jarige Capucine haar verhaal, zij was een van de vrijwilligers die meedeed aan het onderzoek. Zij vindt het letterlijk en figuurlijk een ware verademing om zonder beha door het leven te gaan. “Er zijn verscheidene voordelen aan geen beha dragen”, vertelt ze. “Ik kan nu makkelijker ademhalen en ik heb minder last van rugpijn.”

Lees ook: Zo zien de borsten van vrouwen er vanbinnen uit

Bron: Medical News Today | Beeld: Pexels