DIT gebeurt er met je lichaam als je elke dag één glas water extra drinkt!

Slechts één extra glas water kan veel verschil maken

We weten allemaal dat het drinken van water ontzettend belangrijk is om ons lichaam gezond te houden. Het is goed voor je huid, voor de stoelgang, voor je organen en nog véél meer. Als je bedenkt dat ons lichaam voor driekwart uit water bestaat, is het ook niet zo gek dat het zo essentieel voor onze gezondheid is om genoeg te drinken.

Zeker als de temperaturen oplopen moet je extra letten op je vochtinname. Wist je dat je sneller uitgedroogd raakt dan je zou denken? Kortom, water drinken is belangrijk. Maar dat elke dag één extra glas water zó goed is voor je gezondheid is, wisten wij ook nog niet! Tijdens een congres over obesitas in Portugal kwam erg verrassende informatie naar voren. Het vervangen van één glas frisdrank of bier per dag door een glas water kan het risico op overgewicht al substantieel verminderen.

Onderzoek
En het onderzoek kan echt serieus genomen worden; er deden maar liefst 16.000 mensen aan mee en de deelnemers zijn maar liefst 8 jaar lang gevolgd. Ze begonnen met het invullen van de vragen voor het onderzoek op het moment dat ze begonnen met studeren. De kans op overgewicht na die 8 jaar was maar liefst 15 procent kleiner voor de groep die 1 glas frisdrank omruilde voor water. Voor de groep die 1 glas bier omruilde voor water was er maar liefst 20 procent minder kans op obesitas!

Calorierijk
Het onderzoek heeft niet gekeken naar de effecten van wijn. Maar dat bier vol calorieën zit, vergeten veel mensen vaak als ze een glaasje inschenken. “Veel mensen staan er echt niet bij stil hoe calorierijk alcohol, en dan vooral bier is”, concluderen de experts.

Bron: Libelle | Beeld ter illustratie