Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je regelmatig touwtjespringt

Doei sportschool, wij gaan touwtjespringen!

Touwtjespringen is iets wat alle generaties wel gedaan hebben, maar op een of andere manier verliezen we dit vertier uit het oog wanneer we ouder worden. Hoewel, de topatleten lijken dit wel te onthouden. Tijd om een voorbeeld aan ze te nemen, want touwtjespringen is verdraaid goed voor je!

Je verbrandt er écht veel calorieën mee.

Touwtjespringen kent vele voordelen
Je hebt er geen duur sportschoolabonnement voor nodig (al zal je wel moeten investeren in een touw), hoeft er de deur niet voor uit en je hoeft het geen uren achter elkaar te doen om verschil te merken. En… dit gebeurt er óók wanneer je touwtjespringt:

  • Je conditie verbetert: wanneer je regelmatig touwtjespringt, zul je merken dat je conditie verbetert. Daar blijft het echter niet bij, de spieren in je kuiten en je uithoudingsvermogen verbeteren namelijk ook. Perfecte workout dus.
  • Je verbrandt veel calorieën: touwtjespringen is een manier waarop je snel wat calorieën kunt verbranden. Een man van 75 kilo verbrandt met tien minuten touwtjespringen wel 130 calorieën. Dat is toch superveel? En wat is nu tien minuten van de hele dag? Springen maar!
  • Je houdt er een betere coördinatie aan over: ook doet het springen wonderen voor je motoriek. Wanneer je touwtjespringt moeten je handen en voeten goed samenwerken wil jij het touw goed kunnen slingeren en op tijd kunnen springen.
  • Full body workout: met name je achillespezen, kuiten, voet- en enkelspieren worden getraind tijdens deze sport, maar ook je bovenlichaam profiteert hiervan. Je schouders, armen en rug nemen ook deel aan het springen. Daarnaast gaat je hartslag ook omhoog waardoor ook je hartspier wordt getraind.
  • Betere botdichtheid: wanneer je touwtje springt, moet je lichaam extra zijn best doen om je overeind te houden. Je botten worden daarom bij elke sprong die je maakt gestimuleerd om meer botmassa aan te maken, oftewel: een betere botdichtheid.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Glamour | Beeld: Pexels